Mitä tuotteita kannattaa metsästää Black Fridayna? Selvityksen mukaan joidenkin tavaroiden hinnat jopa nousevat

Teemu Rauhala

Suomen verkkokauppojen hintatietoja seuraava Hintaopas.fi on selvittänyt, minkä tuotteiden hinnat laskevat eniten Black Friday -alennusmyynnissä.

Yritys tutki eri tuotteiden hintojen käyttäytymistä viime vuoden Black Fridayna. Hintaopas.fi-palvelu sisältää 830 Suomessa toimivan verkkokaupan hintatiedot.

Selvityksen perusteella ostospäivä ei takaa varmoja alennuksia, sillä esimerkiksi palvelun sadan haetuimman tuotteen listalla hinta nousi 15 prosentilla tuotteista.

– Tuotteiden hintoja vaihdellaan nopeasti ja näin alennusprosentit näyttävät mahdollisimman suurilta. Ostoksilla kannattaakin aina etsiä alin mahdollinen hinta, eikä keskittyä vain alennusprosenttiin. Hintaoppaan sivuilla on nähtävillä myös tuotteen hintahistoria, josta voi katsoa, onko tuotteen saanut parempaan hintaan alennuspäivien ulkopuolella, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Eniten heiluntaa oli viime vuonden Black Fridayna matkapuhelimissa, joista 20 prosentin hinta nousi ja 42 prosentin laski.

Hajuvesistä sen sijaan oli paras mahdollisuus löytää alennuksia, sillä hinnat nousivat vain kolmella prosentilla tuotteista, kun taas 42 prosentilla oli halvempi hinta kuin muuna ajankohtana.

Katso kaikkien tutkittujen tuotekategorioiden hinnan käyttäytyminen alta.

Matkapuhelimet: hinnat nousivat 20 prosentilla tuotteista, hinnat laskivat 42 prosentilla tuotteista

Kuulokkeet: 10 %, 25 %

Kannettavat tietokoneet: 12 %, 29 %

Juoksukengät: 19 %, 29 %

Hajuvedet: 3%, 42 %

Kosmetiikka: 8 %, 35 %

Televisiot: 13 %, 28 %

Rannekellot: 15 %, 39 %

Hintaoppaan data kertoo, että viime vuonna kuluttajia kiinnostivat Black Friday -alennusmyynnissä eniten matkapuhelimet, pelikonsolit ja kuulokkeet.

Suomeen viime vuosina Yhdysvalloista rantautunutta Black Fridayta vietetään marraskuun neljännen torstain jälkeisenä perjantaina. Tänä vuonna varsinainen ostospäivä on 29. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.