Keskustaväki kokoontuu Kalajoella – odotettu ohjelmanumero on Kulmunin ensimmäinen puhe puoluevaltuustolle

Keskustan kannatus on madellut alle 13 prosentissa Katri Kulmunin puheenjohtajaksi valinnan jälkeenkin. LEHTIKUVA / Samuli Ikäheimo

STT

Hallituspuolue keskustan puoluevaltuusto kokoontuu viikonloppuna Kalajoella. Tänään ohjelmassa on muun muassa syyskuussa valitun puheenjohtajan, elinkeinoministeri Katri Kulmunin ensimmäinen poliittinen puhe puoluevaltuustolle.

Puheen odotetaan näyttävän suuntaa Kulmunin johdolla tehtävälle keskustan politiikalle. Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo odottavansa puhetta innokkaasti ja uskoo monen muun puoluevaltuuston jäsenen odottavan myös.

–  Yhtä paljon odotan keskustan kentän terveisiä puoluejohdolle. Ne auttavat työskentelyämme aina paljon, vaikka kierrämme paljon hakemassa tuntoja muutenkin, Pirkkalainen viestittää.

Keskustan kannatus on madellut alle 13 prosentissa Kulmunin puheenjohtajaksi valinnan jälkeenkin. Tosin se on hivenen noussut synkimmistä lukemista.

Uusi puheenjohtaja on asettanut tavoitteekseen puolueensa kannatuksen nostamisen 20 prosenttiin ja keskustan nousun jälleen suurimmaksi puolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa 2023.

Kulmuni on myöntänyt kannatuksen kääntämisen olevan vaikein tehtävä puheenjohtajuudessa. Hän ei ole vielä kertonut, aikooko hän vaihtaa elinkeinoministerin salkkunsa painavampaan valtiovarainministerin salkkuun Suomen EU-puheenjohtajuuden jälkeen. Tällä hetkellä valtiovarainministerinä on Mika Lintilä (kesk.).

Pirkkalaisen mukaan kokouksen keskeistä antia on puheen ja kenttäväen kuulemisen lisäksi ensi vuoden toimintasuunnitelman laatiminen.

–  Syyskokouksessa tehdään aina seuraavan vuoden toiminnan ja talouden osalta tärkeimmät päätökset. Lisäksi tältä kokoukselta odotan puoluevaltuuston jäsenten panosta keskustan uudistusohjelmaan ja eväitä kuntavaaleihin valmistautumiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.