Ilkasta ja Pohjalaisesta tulee Ilkka-Pohjalainen – päätoimittajaksi valtioneuvoston ex-viestintäjohtaja Markku Mantila

Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät Ilkka-Pohjalaiseksi. Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Maakuntalehtien Ilkka ja Pohjalainen uudeksi nimeksi tulee Ilkka-Pohjalainen. Yhdistynyt lehti ilmestyy ensimmäisen kerran 30. tammikuuta.

Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi on valittu Markku Mantila. Hän toimii tällä hetkellä yksikön päällikkönä Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa. Mantila aloittaa tehtävässään 27. tammikuuta.

<Company>llkka-Yhtymä</Company> ilmoitti maanantaina kahden maakuntalehden muuttamisesta yhdeksi mediabrändiksi.

–  Ilkka-Pohjalainen on vahva, moniääninen ja monipuolinen kahden maakunnan puolestapuhuja sekä painettuna että digitaalisena palveluna. Uudella yhdistyneellä medialla varmistamme laadukkaan paikallisen uutisoinnin ja mainostajien mahdollisuudet koko alueella, <Company>Ilkk</Company><Company>a-Yhtymä </Company>kertoi tiedotteessaan perjantaina.

Mantilan toimittajanura alkoi Ilkka-lehdessä vuonna 1985 ja jatkui Turun Sanomissa ennen ulkoministeriön palvelukseen siirtymistä vuonna 1995. Mantila toimi päätoimittajana Pohjalaisessa vuosina 2002–2009 sekä Kalevassa 2009–2014. Lisäksi hän oli valtioneuvoston viestintäjohtaja 2014–2017.

–  Aiempia lehtiä kokoluokkaa suurempi, uusi maakunnallinen media saa Mantilan myötä päätoimittajan, jolla on myös vahvaa kokemusta median digitaalisesta muutoksesta. Tämä on erityisen tärkeää tilanteessa, jossa yli sata vuotta vanhojen maakuntalehtien täytyy uudistua turvatakseen vahvan alueellisen median toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa, sanoo I-Mediat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Aukia.

Ilkan ja Pohjalaisen yhteenlaskettu kokonaislevikki oli viime vuonna oli 56  171 kappaletta ja kokonaistavoittavuus 260  000.

Päätoimittajana aloittava Mantila sanoi tiedotustilaisuudessa, ettei olisi uskonut että palaa vielä journalismin pariin.

–  Kun tämä kontakti otettiin, tuli sellainen olo, että tämä on näitä tehtäviä, joita tarjotaan vain kerran elämässä. Siihen oli sitten helppo tarttua, Mantila sanoi.

–  Tämä on ilo, kunnia ja aikamoinen haaste, mutta minä tykkään niistä, hän jatkoi.

Tulevan päätoimittajan mukaan hänen tehtävänsä on huolehtia siitä, että lehti on tarpeellinen molemmissa maakunnissa ja että se on molempien maakuntien lehti.

–  Sen eteen tehdään töitä tästä päivästä lähtien, Mantila sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.