Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Täällä huudetaan yleislakkoa, ja se on lähellä, jos työnantaja ei peräänny" – PAUn aktiivit vaativat hallitusta puuttumaan Postin toimintaan

Yleislakko, yleislakko, yleislakko, huusivat Eduskuntatalon rappusille levittäytyneet PAUn aktiivit. He järjestivät torstaina iltapäivällä mielenosoituksen, jossa vaadittiin valtion omistajaohjausta puuttumaan Postin toimintaan.

Postin hommista jo eläkkeelle jäänyt lahtelainen Seppo Korhonen oletti, että jos postilaisten tes-neuvotteluja koskeva kiista ei ratkea muutaman päivän aikana, koko Suomi pysähtyy.

–  Täällä huudetaan yleislakkoa, ja se on hyvin todennäköistä, jos ei työnantaja peräänny tässä.

Hänen mukaansa postialan työriidassa on kyse siitä, että työnantajapuoli yrittää romuttaa koko työehtosopimusjärjestelmän. Hän vaatii hallitukselta väliintuloa, ja ensimmäiseksi pitäisi vaihtaa Postin hallitus.

–  Monen osalta on kyse siitä, että palkka tipahtaa jopa 400 euroa kuukaudessa. Se jos vähennetään noin 1  800 eurosta, ei sillä tule toimeen tänä päivänä.

Myös turkulainen postinjakaja Johanna Majalahti tuli paikalle puolustaakseen työehtoja. Häneltä ei riitä ymmärrystä Postin johdolle, joka käärii omaan taskuunsa yhtiön voitot.

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä varapuheenjohtaja Riikka Purra saapuivat eduskuntatalon portaille kuuntelemaan aktiiveja.

–  Joillakin täällä eduskuntatalossa on se ajatus, että työllisyysaste nostetaan niin, että pannaan ihmiset tekemään halvemmalla työtä, Halla-aho selitti heille.

Hän kommentoi toimittajille, että Postin pitäisi varmistaa, että yhtiön sisällä työhyvinvointi on kunnossa, ihmiset saavat palkkaa, jolla tulla toimeen ja että paketit ja kirjeet tulevat perille kohtuuhinnalla ja -ajassa.

–  Tämä on pystytty toteuttamaan huomattavasti köyhemmässä Suomessa sata vuotta sitten. On täysin käsittämätöntä, ettei sitä ei pystytä toteuttamaan tänä päivänä, hän sanoi.