Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Päätoimittaja Mervola: Petelius saamelaispesee itseään

Pekka Mervola

Entinen viihdetaiteilija, hupimies ja nykyinen luontoääni ja kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) tekee nyt julkisia katumusharjoituksia.

Naima-Aslakin ja Soikhiapään Nunnuka nunnuka lailaa kaduttaa nyt Peteliusta. Huonoa makuahan tuo juoppojen saamelaisten herjaaminen oli jo aikanaankin, mutta Petelius teki sitä Aake Kallialan kanssa täydellä sydämellä.

Paljon muutakin huonoa makua Peteliuksen jutuissa oli. Vaikkapa vähä-älyisyydellä nauratettiin kansaa mennen tullen.

Katumusharjoitukset kuitenkin kertovat, että viihdettä katsotaan kunkin ajan silmillä. Usein viihde on jo omana aikanaankin hyvän maun rajoilla. Myöhemmin se voi olla jo roimasti normien takana. Petelius nyt itsekin kuvaa nunnutusta kansanryhmää syrjiväksi.

Vanhojen sketsien anteeksipyytely on silti outoa toimintaa. Jos sille tielle lähdetään, niin koko Pirkka-Pekan menneisyys pitäisi poistaa vähintäänkin netistä. Petelius saisi oikeasti pyydellä lähes kaikilta anteeksi. Eikä anteeksipyyntely oikeasti edes riitä. Hänelle pitäisi luoda oikeanlainen, vihreä menneisyys.

Kirjoitus on julkaistu päätoimittaja Pekka Mervolan Huomioita-palstalla. Muita palstan juttuja voit lukea täältä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vihreiden Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi saamelaisilta ja toivoo, ettei ongelmallisia sketsejä enää esitettäisi – haluaa tavata myös romanien edustajia
    21.11.2019 9:32

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut