Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Mervola: Petelius saamelaispesee itseään

Entinen viihdetaiteilija, hupimies ja nykyinen luontoääni ja kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) tekee nyt julkisia katumusharjoituksia.

Naima-Aslakin ja Soikhiapään Nunnuka nunnuka lailaa kaduttaa nyt Peteliusta. Huonoa makuahan tuo juoppojen saamelaisten herjaaminen oli jo aikanaankin, mutta Petelius teki sitä Aake Kallialan kanssa täydellä sydämellä.

Paljon muutakin huonoa makua Peteliuksen jutuissa oli. Vaikkapa vähä-älyisyydellä nauratettiin kansaa mennen tullen.

Katumusharjoitukset kuitenkin kertovat, että viihdettä katsotaan kunkin ajan silmillä. Usein viihde on jo omana aikanaankin hyvän maun rajoilla. Myöhemmin se voi olla jo roimasti normien takana. Petelius nyt itsekin kuvaa nunnutusta kansanryhmää syrjiväksi.

Vanhojen sketsien anteeksipyytely on silti outoa toimintaa. Jos sille tielle lähdetään, niin koko Pirkka-Pekan menneisyys pitäisi poistaa vähintäänkin netistä. Petelius saisi oikeasti pyydellä lähes kaikilta anteeksi. Eikä anteeksipyyntely oikeasti edes riitä. Hänelle pitäisi luoda oikeanlainen, vihreä menneisyys.

Kirjoitus on julkaistu päätoimittaja Pekka Mervolan Huomioita-palstalla. Muita palstan juttuja voit lukea täältä.