Postilakon jumia yritetään avata taas tänään valtakunnansovittelijan luona

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi tiistain vastaisena yönä työriitaan sovintoesityksen, jonka työntekijäpuoli hylkäsi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Postilakon jumittuneet neuvottelut jatkuvat tänään valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Osapuolet tapaavat alkuiltapäivästä kello 13 alkaen.

Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen tiistaina. PAUn näkemyksen mukaan esitys oli tehty työnantajan tavoitteiden pohjalta.

Palvelualojen työnantajat Palta olisi hyväksynyt ehdotuksen.

Näin ollen <Company>Postin</Company> lakko jatkuu, samoin kuin sitä tukevat eri liittojen toimet.

Työriidan keskiössä on Postin noin 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksen vaihtamista koskeva kiista. Lajittelijat siirtyivät toisen työehtosopimuksen piiriin tämän kuun alusta. Uudessa sopimuksessa työnantajapuolta edustaa Medialiitto ja työntekijöitä Teollisuusliitto.

Posti: Tes-vaihdoksella valtion hyväksyntä

Piekkala jätti postikiistan ensimmäisen sovintoehdotuksen yöhön asti jatkuneissa neuvotteluissa varhain tiistain puolella. Ehdotuksessa Postin työntekijöiden palkkoja olisi korotettu yleiskorotuksella tänä vuonna ja ensi vuonna. Aatonpäivälisä olisi poistunut, samoin työntekijöille maksettava sairauslomalisä sekä vuosilomapalkkaan ja lomakorvaukseen lisätty vuosilomalisä.

PAUn keskeinen syy ehdotuksen hylkäämiselle oli pakettilajittelijoiden asema, johon ei ehdotuksessa otettu kantaa.

Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto painotti STT:lle tiistaina, ettei yhtiö aio perua päätöstään pakettilajittelijoiden siirtämisestä toisen työehtosopimuksen piiriin.

– Meidän näkökulmastamme tämä asia on käsitelty, hän sanoi.

Kuusiston mukaan työntekijöiden siirrolla on valtion omistajaohjauksen tuki, mutta STT ei saanut omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolta (sd.) tähän selkeää kantaa.

– Se on nyt joka tapauksessa jo tehty se 700 henkilön siirto. Se, millä sopimuksella neuvotellaan, se on toinen asia, Paatero sanoi tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.