Tulvien vaurioittama Venetsia varautuu taas vedenpinnan nousuun

Kaupungin tulvien vuoksi kärsimät vahingot ovat pormestarin mukaan miljardiluokkaa. Jo pelkästään yli 50 kirkkoa on vaurioitunut. LEHTIKUVA/AFP

STT

Tulvien koettelemassa Venetsiassa varaudutaan jälleen poikkeuksellisen korkealle kipuavaan nousuveteen. Lauantaina vesi oli edelleen korkealla, mutta jo kaukana tuhoisan tiistain lukemista eli 187 senttimetristä. Sunnuntaina veden ennustettiin nousevan noin 160 senttimetriin, mikä on sekin vaaralliseksi luokiteltu lukema.

Perjantaina pormestari Luigi Brugnaro määräsi Pyhän Markuksen torin suljettavaksi, mutta lauantaina suosittu turistikohde oli jälleen auki.

Kaupungin tulvien vuoksi kärsimät vahingot ovat pormestarin mukaan miljardiluokkaa. Jo pelkästään yli 50 kirkkoa on vaurioitunut.

Torstaina pääministeri Giuseppe Conte julkisti kaupunkiin hätätilan. Italian hallitus on luvannut 20 miljoonaa euroa tuhojen korjaamiseen, minkä lisäksi vahingoittuneiden talojen asukkaat sekä ravintoloiden ja kauppojen omistajat voivat hakea tuhansien eurojen avustuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.