Vasemmistoliitto kokoontuu Kuopiossa, Li Andersson jatkaa puheenjohtajana – puoluejohdolta odotetaan enemmän ymmärrystä alueiden asioille

Li Anderssonille ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Vasemmistoliitto kokoontuu tänään alkavaan puoluekokoukseensa Kuopioon.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson jatkaa johdossa, sillä hänelle ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita.

Puoluesihteeri sen sijaan voi vaihtua johtajavalintojen yhteydessä, sillä STT:n haastattelemat piirijohtajat uskovat valinnasta tulevan tiukan.

Nykyinen puoluesihteeri on Joonas Leppänen. Hänen vastaehdokkaansa on niin ikään puoluetoimistossa työskentelevä järjestö- ja kuntapoliittinen asiantuntija Mikko Koikkalainen.

Puoluekokousedustajia on kolmisensataa.

Maakunnissa arvostellaan ymmärryksen puutteesta

Puoluejohto saa piirijohtajilta kritiikkiä siitä, että alueiden toimintaa ei ymmärretä riittävästi. Andersson myöntää, että ongelma on todellinen.

– Olen piirijohtajilta tulleen viestin kanssa samaa mieltä siitä, että kyllä tämän tulevan puoluekokouskauden aikana yksi tärkeimpiä tavoitteita koko puolueorganisaatiolle pitää olla järjestöllisen toiminnan kehittäminen ja kuntatasolla toimivien luottamustoimen henkilöiden tukeminen nyt, kun resursseja on aiempaa enemmän.

Puolueen hallituspolitiikalle tulee pyyhkeitä muun muassa siitä, että puolueen sanoma ei ole ihmisille riittävän ymmärrettävässä muodossa.

Vaikka Andersson menestyy loistavasti puheenjohtajien suosiota mittaavissa kyselyissä, puolueen kannatus on jumittanut alle kymmeneen prosenttiin. Hänet valittiin puheenjohtajaksi kesäkuussa 2016, ja sen jälkeen kannatus on pysynyt kahdeksan ja yhdeksän prosentin tuntumassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.