Joutsassa syttyi aamulla tulipalo rakennuksen tuulikaapista – "Kyseessä on ilmeisesti vapaa-ajan asunto, jossa ei ole ihmisiä paikalla"

Riku Porvari

Joutsassa Harantiellä syttyi tuntemattomasta syystä rakennuspalo asuinrakennuksen tuulikaapista torstaiaamuna noin kello viisi.

Päivystävä palomestari Tomi Jousmäki arvioi kyseessä olevan jonkinlainen vapaa-ajan asunto, jossa ei tällä hetkellä ole asukkaita paikalla. Ilmoitus pelastuslaitokselle tuli vartiointiliikkeen kautta.

– Rakennus on sen verran sivussa, että palosta ei aiheutunut hajuhaittaa naapurustolle, Jousmäki kertoi aamulla.

Kello 10 jälkeen aluepalomestari Lauri Laine kertoi, että rakennuksen yläkerrasta raivattiin vielä viimeisiä palopesäkkeitä. Lisäksi paikalla tehtiin jälkivahingontorjuntaa puolelle, joka ei palanut, mutta kärsi savu- ja vesivahinkoja.

– Tuollaista vanhaa taloa on aika hankala raivata yläkautta. Hidasta touhua, kun pitää olla paineilmalaitteet, moottorisahat sun muut mukana, Laine kertoi.

Laineen mukaan työmaalla tulee olla tarkkana, koska osa kantavista rankenteista on palanut lähes täysin, eikä välipohjan alaosan kunnosta ole tietoa.

Torstaipäivällä puoli kolmelta aluepalomestari Laine kertoi, että pelastuslaitoksen yksiköt ovat poistuneet paikalta.

– Pelastuslaitos joutui palaamaan paikalle, koska jostakin palopesäkkeestä syttyi palo uudestaan kello 13 aikaan. Tällaista se toisinaan on: hetken on hiljaista, mutta sitten palo syttyy uudestaan välipohjasta.

Hänen mukaansa JVP Group vartioi paloa ainakin seuraavan vuorokauden.

Uutista päivitetty 14.11. kello 10:28: Lisätty aluepalomestari Lauri Laineen kommentit.

Uutista päivitetty 14.11. kello 14:42: Aluepalomestari Laine kertoo, että pelastuslaitoksen yksiköt eivät enää ole aktiivisesti paikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.