Pelti rytisi pöperöisessä ajokelissä Keski-Suomessa – vakavilta henkilövahingoilta säästyttiin

Perjantaina iltapäivällä sade oli Jyväskylän keskustassa tauonnut, mutta ennusteet lupaavat viikonlopuksi lumi-, räntä- ja vesisateita. Jaana Kautto

Eriikka Hienola

Pelti rytisi Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa perjantaina. Iltapäiväruuhkien vilkastuessa Jyväskylän seudulla oli useita peltikolareita, joissa vakavilta henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Keski-Suomessa satoi perjantaina lunta, joten tiet olivat paikoin liukkaita ja ajokeli huono. Huono ajokeli jatkuu viikonloppuna, ja Ilmatieteen laitos on antanut muun muassa Keski-Suomeen mahdollisesti jopa vaarallisen ajokelin varoituksen.

Perjantaiaamuna sattui kaksi ulosajoa Keski-Suomessa. Hankasalmella auto suistui Ysitieltä ja Keuruulla Haapamäentieltä. Kuljettajat pääsivät omin voimin autoistaan ulos.

Iltapäivällä yksi ihminen vietiin tarkastukseen Vapaaherrantiellä sattuneesta peräänajokolarista. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan Lohikosken suunnasta Minimanille päin kulkeneet autot törmäsivät toisiinsa. Yksi aikuinen vietiin tarkastukseen. Kaksi muuta kolarissa ollutta, joista toinen oli alaikäinen, eivät loukkaantuneet.

Peräänajokolari sattui iltapäivällä myös Vapaudenkadulla Jyväskylän keskustassa. Tässäkin kolarissa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta.

Myös Keljon ostoskeskuksen lähellä Kylmälahdentien ja Keuruuntien risteyksessä sattui kahden auton peräänajo. Osallisena oli neljä ihmistä, joista yksi oli lapsi. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut matalissa nopeuksissa sattuneessa kolarissa.

Nelostiellä Kanavuoren ABC:ltä etelään kulkevilla kaistoilla sattui iltapäivällä kolari, jossa miehen ajama auto suistui keskikaiteeseen. Tapauksesta oli hetkellistä liikennehaittaa valtatiellä.

Kuohulla naisen ajama auto suistui ojaan, mutta ulosajosta ei aiheutunut loukkaantumisia eikä liikenne-estettä.

Iltapäivällä pelti kolisi myös Ähtärissä, jossa kaksi autoa kolaroi Ostolantien ja Virtaintien risteyksessä. Henkilövahinkoja ei sattunut. Pelastuslaitoksen arvion mukaan kolarissa ei ollut korkeita nopeuksia, mutta liukkaalla ja pöperöisessä säässä kuljettajat eivät saaneet autojaan pysähtymään ajoissa.

Alkuillan aikana pelastuslaitos sai Keuruulta ilmoituksen kahden henkilöauton peräänajokolarista Kalettomantien ja Jyväskyläntien risteyksessä. Autoissa oli kuljettajat, eikä kumpikaan heistä loukkaantunut.

Myös Karstulassa oli auto suistunut tieltä, mutta henkilöt olivat päässeet omin voimin autosta ulos eikä vakavia vahinkoja sattunut.

Illalla yhdeksän jälkeen pelastuslaitos sai tiedon Laukaan Valkolantiellä ojaan suistuneesta autosta. Auto oli ajautunut ojaan ja kääntynyt kyljelleen, mutta autossa olleet kaksi miestä pääsivät itse autosta ulos eikä loukkaantumisia ollut sattunut, pelastuslaitos kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut