Video uuniin laitetusta mäyräkoirasta oli tarkoitettu pilaksi – Poliisi: "Video ylitti hyvän maun rajat"

Eriikka Hienola

Lounais-Suomen poliisin mukaan netissä levinnyt video, jossa nuori suomalaisnainen laittaa koiran mikroon ja käynnistää uunin, oli tarkoitettu pilaksi. Poliisin mukaan koiran vointi on tarkastettu eikä se ole vahingoittunut.

Asiasta on tehty rikosilmoitus. Poliisi selvittää, onko asiassa syytä epäillä lievää eläinsuojelurikosta.

Torstaina nuoren netissä julkaisema video levisi sosiaalisessa mediassa nopeasti. Videolla nuori kertoi, kuinka ratkaista tilanne, jossa kotona ei ole syötävää. Hän otti lattialla olevan mäyräkoiran, pisti sen videolla mikroon ja käynnisti uunin. Video päättyi uunin käynnistämiseen.

Poliisi kertoo, että tarkoituksena oli julkaista myös video, jossa uunista otetaan "hot dog" eli kuuma koira. Nuori kuitenkin julkaisi videon vahingossa liian aikaisin ennen sen editointia, poliisi kertoo.

Poliisi on puhuttanut nuorta sekä tämän vanhempia.

"Tapaus on osoitus siitä, että joskus harmittomaksi vitsiksi tarkoitetulla teolla on ikävät seuraukset. Tätä eivät etenkään lapset osaa aina huomioida. Vaikka koira ei tässä tapauksessa saanut vammoja, poliisi huomauttaa, että asiassa toimittiin epäasiallisesti ja video ylitti hyvän maun rajat", poliisi tiedotti perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.