PAUn hallitus kokoontuu tänään käsittelemään kaksiviikkoisen lakon jatkotoimenpiteitä

Posti on kertonut rekrytoivansa normaalin määrän kausityöntekijöitä joulusesongin ajaksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

PAUn hallitus kokoontuu tänään käsittelemään kaksiviikkoisen lakon jatkotoimenpiteitä. Esille nousee myös syytös siitä, että Posti käyttää korvaavaa työvoimaa lakon rikkomiseen. Posti itse on kertonut rekrytoivansa normaalin määrän kausityöntekijöitä joulusesongin ajaksi.

PAU vahvisti torstaina, että se aloittaa maanantaina kaksiviikkoisen lakon.

Työntekijäjärjestö PAUn mukaan valtakunnansovittelijan johtamat neuvottelut päättyivät torstaina ja sovitteluja jatketaan vasta ensi keskiviikkona. Neuvotteluissa ei liiton mukaan edistytty, eikä valtakunnansovittelijalla ollut edellytyksiä jättää sovintoesitystä.

PAU ei ole hyväksynyt Postin päätöstä vaihtaa osaa työntekijöistä toisen työehtosopimuksen piiriin marraskuun alusta alkaen. Posti on pitänyt kiinni vaihdoksesta.

Neuvotteluiden päättyminen ei jäänyt kiinni mistään yksittäisestä kynnyskysymyksestä, vaan erimielisyys koski koko neuvotteluesitystä, kertoi PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen STT:lle torstaina.

–  Työnantaja pitää yhä kiinni koko omasta esityksestään, Nieminen sanoi.

Palvelualojen työnantajat Palta pettyi neuvottelujen päättymiseen.

–  PAU kieltäytyy käytännössä sopimasta mistään muutoksista, ja siksi olemme edelleen lähtöruudussa, järjestön toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi tiedotteessa.

Joulukortit ehtinevät jouluksi perille punaisessa kirjekuoressa

Postin lakko voi tuoda jopa viikkojen viiveitä kirjeiden ja aikakauslehtien jakeluun. Viive koskee myös pienempiä, XXS-koon paketteja, jotka kulkevat kirjepostin osana. Lisäksi muissa pakettitoimituksissa voi olla usean päivän viiveitä. Posti aikoo tiedottaa lakon vaikutuksista maanantaista alkaen kahdesti päivässä.

Joulukortit kuitenkin löytävät tiensä perille ennen jouluaattoa. Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja kertoi torstaina STT:lle, että joulukorttien pitäisi ehtiä perille jouluksi Postin punaisessa kirjekuoressa. Hänen mukaansa joulukortit kannattaa lähettää heti lakon päätyttyä.

Sanomalehtien varhaisjakelu ja Postin palvelupisteet toimivat normaalisti. Lakko ei koske turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä töitä, kuten elintarvike- ja lääkelähetyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.