Poliisi on selvittänyt Essexin rekkatragedian uhrien henkilöllisyydet, kaikki olivat vietnamilaisia

Rekan kylmäkuljetuskontista löytyi lokakuussa yhteensä 39 ihmisen ruumiit. LEHTIKUVA/AFP

STT

Kaikkien Britanniassa kylmäkuljetusrekasta kuolleina löytyneiden ihmisten henkilöllisyys on saatu selville, kertoo Essexin poliisi tiedotteessaan. Kuten poliisi on jo aiemmin julkisuudessa arvioinut, kaikki uhrit ovat vietnamilaisia.

Rekan kylmäkuljetuskontista löytyi lokakuun 23. päivänä yhteensä 39 ihmisen ruumiit. Löytö tehtiin Essexissä Englannissa, jonne rekka oli tullut lautalla Belgiasta. Alun perin uhrien luultiin olleen kiinalaisia, mutta pian monet vietnamilaisperheet ilmoittivat pelkäävänsä, että heidän läheisensä on ollut kontissa.

Poliisi kertoo, että uhrien perheille on välitetty tieto omaisensa kuolemasta. Essexin poliisi on tehnyt tutkinnassa yhteistyötä Vietnamin poliisin kanssa.

Tutkintaa Essexin poliisissa johtava Tim Smith sanoo tiedotteessa pitävänsä henkilöllisyyksien selvittämistä tärkeänä askeleena, joka auttaa yhdessä Vietnamin poliisin kanssa tukemaan uhrien perheitä. Hän painottaa, että on oikein antaa omaisten ottaa uutinen vastaan kaikessa rauhassa ennen kuin tapauksesta kerrotaan lisää yksityiskohtia.

–  Ajattelemme edelleen niitä perheitä ja ystäviä, joiden läheisten traaginen matka päättyi meidän rannikollemme, hän toteaa tiedotteessa.

Uhrit toimitetaan takaisin kotiin

Vietnamin suurlähetystö on ilmoittanut olevansa syvän surun vallassa tapahtuneen vuoksi.

–  Jälleen kerran haluamme välittää perusteelliset pahoittelumme ja sympatiamme läheisensä menettäneille perheille, lähetystö sanoi lausunnossaan.

Lähetystön henkilökunta ja Vietnamin hallituksen delegaatio antavat konsuliapua perheille, jotta uhrit voidaan toimittaa koteihinsa mahdollisimman nopeasti.

Britanniassa poliisi on syyttänyt rekan 25-vuotiasta pohjoisirlantilaista kuljettajaa muun muassa henkirikoksista ja rahanpesusta. Lisäksi poliisi pyrkii järjestämään toisen epäillyn luovutusta Irlannista Britanniaan ja etsii muita mahdollisesti asiassa osallisena olleita.

Vietnam on ottanut kiinni 11 ihmistä tapaukseen liittyen. Kukaan ei ole ainakaan toistaiseksi saanut syytettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.