Postilakko tuo Keskisuomalaisen lehtien päiväjakeluun muutoksia

Varhaisjakelu normaalisti, näköislehti avoimeksi.

Postilakko ei vaikuta Keskisuomalaisen varhaisjakeluun. Nora Hurd

Eeva Salminen

Postilakon vaikutukset Keskisuomalaisen ja paikallislehtien Sisä-Suomen Lehti, Viispiikkinen, Laukaa-Konnevesi, Hankasalmen Sanomat, Sampo ja Viitasaaren Seutu jakeluun koskevat ainoastaan päiväjakelua.

– Varhaisjakelu, jonka piirissä on 85 prosenttia Keskisuomalaisen tilaajista, toimii normaalisti, samoin paikallislehtien varhaisjakelu, kuluttajamyynnin johtaja Erkki Ekonen sanoi.

 

Sen sijaan päiväjakelussa taajamien ja keskusta-alueiden ulkopuolella on jouduttu etsimään uusia ratkaisuja.

–  Keskisuomalaisen päiväjakelun lehdet jaetaan maanantaista lähtien viikonloppujakelun yhteislaatikoihin. Päiväjakelun piirissä olevat tilaajat eivät siis saa lakon aikana lehteä omaan laatikkoonsa, Ekonen kertoi.

Päiväjakelun aikataulut saattavat hieman venyä totutusta.

Paikallislehtien osalta päiväjakelun ratkaisua etsitään vielä.

– Kokonaan ilman lehteä jäävät niin sanotut etätilaajat, eli maakunnan jakelun ulkopuolella, esimerkiksi Helsingissä asuvat tilaajat. Tälle emme voi ikävä kyllä mitään, sillä kun posti ei kulje niin posti ei kulje, Ekonen sanoi.

 

Koska jakelussa on Postin lakon takia häiriöitä, Keskisuomalaisen ja paikallislehtien näköislehdet avataan kaikille. Paikallislehtien tilaajille näköislehti jo kuuluukin, ja Keskisuomalaisen tilaajistakin merkittävä osa on liittänyt näköislehden tilaukseensa.

– Mutta nyt näköislehti avataan vapaaksi kaikille, mikä auttaa muun muassa näitä etätilaajia, jotka eivät saa paperilehteä lainkaan, Ekonen sanoi.

Ekosen mukaan jakelussa on tehty kaikki mahdollinen, jotta lakon aiheuttaman ylivoimaisen esteen (force majeure) vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

– Paikallislehtien päiväjakelun tilanteesta tiedotetaan heti kun mahdollinen ratkaisu löytyy, Ekonen sanoi.

 

 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut