Lufthansan saksalainen matkustamohenkilökunta laajassa lakossa, vaikutuksia myös yhtiön Suomen-liikenteeseen

Lufthansa on perunut yli tuhat lentoa. Lehtikuva/AFP

STT

Lentoyhtiö <Company>Lufthansan</Company> saksalainen matkustamohenkilökunta on lakossa torstain ja perjantain. Deutsche Wellen mukaan yhtiö on perunut tänään 600 ja perjantaina 700 pääasiassa Saksasta lähtevää lentoa.

Lufthansan oli määrä lentää kahden vuorokauden aikana noin 6  000 lentoa, joista siis 1  300 on peruttu. Deutsche Wellen mukaan lentojen peruminen vaikuttaa yhteensä noin 180  000 matkustajaan.

Finavian mukaan lakko vaikuttaa myös osaan Lufthansan lennoista Frankfurtin ja Helsingin sekä Münchenin ja Helsingin välillä.

Tänään peruttiin Helsingistä saksalaiskaupunkeihin lähteviä lentoja sekä aamulla että myöhemminkin päivällä. Myös Saksasta Helsinkiin lähtevät aamupäivän ja varhaisen iltapäivän lennot peruttiin.

Münchenistä iltayhdentoista jälkeen Helsinkiin saapumassa ollut lento on myös peruttu.

Lentoja perutaan Suomen ja Saksan välillä myös perjantaina. Finavian sivujen mukaan huomisen aikana olisi lähdössä ainakin kuusi Lufthansan lentoa, joiden suuntana on joko München tai Frankfurt. Ennen iltaseitsemää näistä oli peruttu ainakin aikaisin aamulla ja puolen päivän aikoihin Müncheniin suuntaavat lennot sekä iltapäiväkahden Frankfurtin lento.

Huomenna ainakin Münchenistä puolenpäivän aikaan sekä Frankfurtista iltapäiväyhden jälkeen saapuvat lennot on peruttu.

Jos neuvottelut eivät etene, tulee lisää lakkoja

Lufthansan työntekijät tavoittelevat ulosmarssilla palkankorotuksia sekä muita työehtojen parannuksia. Matkustamohenkilökunnan liiton UFO:n varapuheenjohtaja Daniel Flohrin mukaan työntekijäpuoli saattaa "milloin tahansa" ilmoittaa myös uusista työtaistelutoimista.

Deutshce Wellen mukaan Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr ja UFO sopivat, että viikonloppuna käytäisiin uusia neuvotteluja. UFO:n edustaja Nicoley Baublies kertoo, että liitto on valmis keskustelemaan, mutta he eivät suostu lopettamaan kahden päivän lakkotoimia.

–  Jos keskustelut eivät onnistu, meidän täytyy ilmoittaa maanantaina, että tiedossa on lisää lakkoja, Baublies kertoi toimittajille Münchenin lentokentällä Deutsche Wellen mukaan.

Lufthansa ilmoittaa verkkosivuillaan tuomitsevansa lakon voimakkaasti.

UFO järjesti jo lokakuun lopulla päivän mittaisen varoituslakon, jonka piirissä oli neljä Lufthansan tytäryhtiötä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Lufthansa on pyrkinyt järjestämään vaihtoehtoisia lentoja, milloin mahdollista. Lentoyhtiön mukaan matkustajat ovat voineet varata matkansa uudelleen ilmaiseksi tai vaihtoehtoisesti vaihtaa lentolippunsa junalippuihin.

AFP kertoo, ettei Lufthansan talousjohtaja Ulrik Svensson suostunut määrittämään hintalappua lakkotoimille. Hänen mukaansa tämänkaltaiset seisahdukset kuitenkin maksavat tavanomaisesti 10–20 miljoonaa euroa per päivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.