Ainakin 15 kuollut iskuissa Thaimaassa – tekijöiksi epäillään kapinallisia

Pommiryhmän jäsenet tutkivat paikkaa, jolla isku tapahtui. Lehtikuva/AFP

STT

Ainakin 15 ihmistä on kuollut Thaimaan eteläosissa tehdyissä iskuissa, kertoo armeijan edustaja. 12 ihmistä kuoli iskujen tekopaikalla, loput myöhemmin muun muassa sairaalassa. Lisäksi ainakin neljä on haavoittunut.

Iskut tapahtuivat tiistai-iltana paikallista aikaa Yalan provinssissa kahdella tarkastuspisteellä. Armeijan edustajan Pramote Prom-inin mukaan kapinalliset avasivat tulen tarkastuspisteitä pyörittäviä siviilivapaaehtoisia kohti. Tarkastuspisteet ja niitä ympäröivät alueet on nyt suljettu tutkintaa vasten.

Armeijan edustajan mukaan iskujen tekijöiksi epäillään muslimikapinallisia, mutta mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ottanut vastuuta iskuista.

Väkivaltaisuudet ovat piinanneet Thaimaan eteläosien provinsseja jo vuosien ajan. Viimeisen 15 vuoden aikana iskuissa on kuollut yli 7  000 ihmistä. Tuorein isku oli verisin vuosiin.

Kapinalliset haluavat Thaimaan ja Malesian raja-alueelle itsehallintoa. Buddhalaisenemmistöinen Thaimaa kuitenkin liitti malaiji-muslimien asuttaman alueen itseensä yli vuosisata sitten.

Sekä separatistikapinalliset että Thaimaan valtaa puolustavat joukot ovat tehneet iskuja toisiaan vastaan. Kärsijöiksi ovat usein joutuneet siviilit.

Kapinalliset syyttävät valtaapitäviä kulttuurinsa nujertamisesta ja toistuvista väärinkäytöksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut