Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Puoluejohtajat jakaantuivat nätisti kahtia: kaikki oppositiojohtajat ansaitsivat enemmän kuin hallituspuolueiden luotsaajat

Harry Harkimo ampaisee tulokärkeen selvästi, kun Liike Nyt saadaan rekisteröityä puolueeksi.

Kokoomuksen Petteri Orpo ansaitsi puolueiden puheenjohtajista eniten. LEHTIKUVA / Roni Lehti

Ilkka Hemmilä / STT

Kaikki oppositiojohtajat ansaitsivat verottajan tietojen mukaan viime vuonna paremmin kuin hallituspuolueiden keulahenkilöt.

Kokoomuksen Petteri Orpo ansaitsi puolueiden puheenjohtajista eniten. Hänellä oli vuonna 2018 verotettavaa tuloa yhteensä lähes 155 000 euroa, joka oli pelkästään ansiotuloa.

Toiseksi suurimmat tulot keräsi verottajan mukaan Jussi Halla-aho (ps.), jonka runsaat 106 000 euroa olivat niin ikään kokonaan ansiotuloa. Halla-aho palasi keväällä eduskuntaan europarlamentista, jossa mepin vuosipalkkio on yli 100 000 euroa.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah ansaitsi lähes 102 000 euroa. Hänen verotettavista tuloistaan ansiotuloja oli noin 94 000 euroa ja loput pääomatuloja.

Vieläkin enemmän ansaitsi Harry "Hjallis" Harkimo, jonka johtama Liike Nyt on vasta virallisesti rekisteröitymässä puolueeksi. Harkimo ansaitsi runsaat 606 000 euroa, josta noin 462 000 euroa oli pääomatuloa ja loput noin 144 000 euroa ansiotuloja.

Kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat jäivät vuoden 2018 tulolistalla oppositiokollegoiden alapuolelle.

Lähelle Essayahin ansioita pääsi RKP:n Anna-Maja Henriksson, jolla oli runsaat 101 000 euron verotettavat tulot. Noin 200 euron pääomatienestejä lukuun ottamatta Henrikssonin tilipussi koostui ansiotuloista. Keillään muilla puoluejohtajilla ei ollut verotettavia pääomatuloja.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) pääsi hallituspuolueiden johtajista toiseksi. Hän keräsi viime vuonna 95 000 euron ansiotulot.

Köyhyystutkijan taustastaan tunnettu sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ansaitsi noin 80 000 euroa, elinkeinoministerin paikalta keskustaa luotsaava Katri Kulmuni vajaat 78 000 euroa ja opetusministeri Li Andersson (vas.) hieman alle 77 000 euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut