Verotiedot julki aamulla – Supercell-kaksikko hallitsi tulokärkeä vuosi sitten

Supercellin Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja hallitsivat viime vuonna verotettavien tulojen kärkeä. Lehtikuva / Martti Kainulainen

STT

Verohallinto julkistaa viime vuoden verotiedot tänään aamulla.

Verotiedot eivät kerro kaikkea suomalaisten tulotasosta. Palkkatuloja verotiedot kuvaavat varsin kattavasti, mutta pääomatuloja vain osin, kertoo Veronmaksajien keskusliitto. Esimerkiksi pörssiyhtiöiden osingoista saadusta tuloista osa on verovapaata, jolloin ne eivät näy verottajan tiedoissa.

Verohallinnon tiedoissa ei myöskään näy tuloja, jotka verotetaan ulkomailla.

Vuosi sitten verotettavien tulojen kärkeä hallitsi <Company>Supercell</Company>-kaksikko Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja. Peliyhtiön toimitusjohtaja Paananen tienasi vuoden 2017 verotietojen mukaan yli 65 miljoonaa euroa ja luova johtaja Kodisoja 57,5 miljoonaa. Molempien tulot koostuivat melko tarkalleen puoliksi ansio- ja pääomatuloista.

Kolmanneksi ylsi kryptovaluuttasijoituksilla menestynyt Alexander Hanhikoski 24,6 miljoonalla. Hänen tulonsa koostuivat lähes yksinomaan pääomatuloista, sillä ansiotuloja hänellä oli vain runsaat 30  000 euroa.

Kaikki verotustiedot yhä julkisia

Suurituloiset ovat ensi kertaa voineet estää verotietojensa luovuttamisen suoraan medialle. Muutoksen takana on EU:n yleinen tietosuoja-asetus.

Verohallinnon medialle suoraan luovuttamista verotiedoista puuttuvatkin nyt ne yli 100  000 euroa tuloja saaneet suomalaiset, jotka vastustavat tietojensa luovutusta. Verohallinto on kertonut hyväksyneensä yli 200 tällaista hakemusta.

Alle 100  000 euroa ansainneiden tulotietoja verottaja ei toimita

Kaikki verotustiedot ovat yhä julkisia ja etsittävissä verotoimistosta. Osa tuntemattomammista nimistä voi kuitenkin jäädä löytymättä, ja vuoden 2018 tulokärjen tiedot voivat olla puutteelliset.

Kuluvan vuoden tuloja koskevat verotiedot julkistetaan ensi vuonna.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut