Osa suurituloisista puuttuu ensi kertaa median suoraan saamista verotiedoista – tulokärjen nimilista voi olla vajavainen

Kaikki verotustiedot ovat yhä julkisia ja etsittävissä verotoimistosta. Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Suurituloiset ovat ensi kertaa voineet estää verotietojensa luovuttamisen suoraan medialle. Viime vuoden verotiedot julkaistaan tänään.

Verohallinnon medialle suoraan luovuttamista verotiedoista puuttuvat nyt ne yli 100 000 euroa tuloja saaneet suomalaiset, jotka vastustavat tietojensa luovutusta.

Medialle suoraan luovutetuista tiedoista ei käy ilmi, mille sijalle verotietoihin perustuvassa tulolistauksessa tietojensa luovuttamisen estäneet sijoittuvat. Media saa tietojen luovuttamista vastustaneista suoraan Verohallinnolta tietoonsa vain määrän sekä asuinmaakunnat.

Kaikki verotustiedot ovat yhä julkisia ja etsittävissä verotoimistosta. Osa tuntemattomammista nimistä voi kuitenkin jäädä löytymättä, ja vuoden 2018 tulokärjen tiedot voivat olla puutteelliset.

Yli 100 000 euron tulot saaneet suomalaiset ovat pystyneet estämään tietojensa luovuttamisen "henkilökohtaisen erityisen tilanteen" nojalla. Muutoksen takana on EU:n yleinen tietosuoja-asetus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut