Lännen Media: Osakesäästäjät kritisoivat Nokian päätöstä olla antamatta tulosvaroitusta

Nokia kertoi viime viikolla, että sen kannattavuus on tänä ja ensi vuonna aiemmin arvioitua huonompi. LEHTIKUVA/Markku Ulander

STT

Suomen Osakesäästäjät ry:n mielestä Nokian olisi pitänyt antaa tulosvaroitus ennen viimeviikkoista osavuosikatsaustaan, kertoo Lännen Media. Yhdistyksen puheenjohtajan Timo Rothoviuksen mukaan Nokian päätöstä jättää tulosvaroitus antamatta etukäteen on ihmetelty.

–  Jos pörssikurssi on laskenut neljänneksen, se on ilman muuta merkittävä asia. Siitä olisi pitänyt tehdä tulosvaroitus, Rothovius sanoo.

Tulosvaroitus tarkoittaa pörssiyhtiön tekemää korjausta sen aiemmin ilmoittamaan tulosennusteeseen.

Nokian osake halpeni viime viikon torstaina Helsingin pörssissä 24 prosenttia sen jälkeen, kun yritys julkisti odotettua synkemmän osavuosikatsauksen. Nokia kertoi, että sen kannattavuus on tänä ja ensi vuonna aiemmin arvioitua huonompi. Samalla yrityksen hallitus päätti keskeyttää osinkojen maksamisen.

Rothoviuksen mielestä tällaisissa tapauksissa voitaisiin harkita jopa ryhmäkanteen tekemistä. Asiaa vaikeuttaa se, että kynnys ryhmäkanteen nostamiseen on Suomessa korkea.

Nokialta ei perjantaina vastattu Lännen Median kysymykseen tulosvaroituksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut