Supersankarielokuvan kuvausryhmä sai toiveensa läpi – Vaajakosken moottoritie suljettiin viime yönä Tourulasta Jyskään, loppuviikosta räjäytellään Lutakonaukiolla

Arkistokuva. Vaajakosken moottoritie. Tiina Mutila

Jaakko Närhi, Riku Porvari

Jyväskylässä kuvataan tällä viikolla suomalaisen supersankarielokuvan Rendelin jatko-osaa. Elokuvan tuottaja Timo Puustinen kertoi maanantaina, että kuvaukset kestävät näillä näkymin lauantaiaamuun asti.

Kuvaukset vaikuttavat myös jyväskyläläisten elämään, sillä poliisi on myöntänyt kuvausryhmälle luvan teiden tilapäiseen sulkemiseen Jyväskylän alueella.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Vaajakosken moottoritie oli kuvauksien vuoksi suljettuna Tourulan ja Jyskän välillä iltakymmenestä aamuneljään. Ramppien välillä yksi ajokaistoista suljettiin liikenteeltä kokonaan ja molempiin suuntiin kulkeva liikenne pysäytettiin hetkittäin kuvausten ajaksi. Moottoritien kiertotie järjestettiin vanhan Vaajakoskentien kautta.

Poliisin mukaan kuvausryhmällä on lupa sulkea väli korkeintaan kymmeneksi minuutiksi kerrallaan. Elokuvantekijät vastaavat ohjeistuksesta kiertotielle ja heillä on paikalla myös liikenteenohjausta. Hälytysajoneuvoilla on tarvittaessa etuajo-oikeus.

Samana yönä Harjukatu sekä Väinönkatu välillä Harjukatu–Yliopistonkatu olivat suljettuina kello 00.30–05.00. Tontille ajo oli tänäkin aikana sallittu.

Elokuvan kolari- ja räjäytyskohtausta kuvataan Lutakonaukiolla torstain ja perjantain välisenä yönä iltakahdeksasta aamukuuteen. Suurin meluhaitta kohdistuu poliisin tiedotteen mukaan Lutakonaukion ympärillä oleviin asuintaloihin ja toimitiloihin.

Korjaus: Poliisi tiedotti kello 16:00, että Vaajakosken moottoritie on suljettuna välillä Tourula–Jyskä, eikä Jyskä–Tourula.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut