Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyrkkä pörssisyöksy: Nokian osake romahti yli 20 prosenttia – yhtiö kertoi keskeyttävänsä osingonmaksun

Nokia laskee ennustettaan koko vuoden liikevoitosta. Lehtikuva/Markku Ulander

STT

Verkkolaiteyhtiö <Company>Nokian</Company> osakekurssi on romahtanut yli 20 prosentin laskuun Helsingin pörssissä kaupankäynnin auettua.

Nokia kertoi tänään keskeyttävänsä osingonmaksun ja heikensi arviotaan tämän ja ensi vuoden liikevoittoprosentista.

Nokian osake on halventunut eilisen päätöskurssiin nähden noin euron verran. Puoli yhdeltätoista aamupäivällä eli puoli tuntia kaupankäynnin alkamisen jälkeen Nokian osakkeen arvo on pudonnut suunnilleen 3,70 euroon. Eilisen päätöskurssi oli 4,72 euroa osakkeelta.

Helsingin pörssin yleisindeksi on samaan aikaan lähes kaksi prosenttia miinuksella.

Osingonmaksu keskeytetään

Nokia julkisti aamulla kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Samalla Nokia kertoi yhtiön hallituksen päättäneen tänään, ettei tilikauden 2018 osinkojen kolmatta ja neljättä neljännesvuosittaista erää makseta.

Tiedotteen mukaan näin voidaan taata Nokian kyky lisätä 5g-investointeja, jatkaa investointeja kasvaville yritysliiketoiminnan ja ohjelmistojen strategisille painopistealueille ja vahvistaa Nokian kassa-asemaa.

Nokian kassavarat olivat supistuneet entisestään heinä-syyskuussa. Nettokassa ja lyhytaikaiset sijoitukset olivat nyt 344 miljoonaa euroa, kun ne edellisellä neljänneksellä olivat 502 miljoonaa euroa. Kassavarat ovat vähentyneet voimakkaasti vuoden takaisesta, jolloin varoja oli lähes 1,9 miljardia euroa.

Nokian mukaan päätös osingonmaksun keskeyttämisestä on linjassa yhtiön osinkokäytännön kanssa. Sen mukaan osinkopäätökset tehdään Nokian kassa-asema ja odotettavissa oleva kassavirta huomioiden.

Nokia alkoi jakaa osinkoja vuosineljänneksittäin tilikaudesta 2018 alkaen.

Tulosnäkymiä alennettiin

Nokia laskee samalla ennustettaan koko vuoden liikevoitosta. Yhtiö odottaa tekevänsä tänä vuonna liikevoittoa noin 8,5 prosenttia liikevaihdosta, kun aiempi arvio oli 9–12 prosenttia.

Myös arviota ensi vuoden kannattavuudesta viilattiin hieman alaspäin. Nokia arvioi ensi vuoden liikevoittoprosentin olevan 12–14. Aiemmin ensi vuoden liikevoittoprosentiksi oli haarukoitu 12–16 prosenttia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut