Ambulanssi-iskun jäljiltä etsintäkuulutettu nainen saatu kiinni Oslossa – Poliisi tutkii myös epäiltyjen mahdollisia yhteyksiä äärioikeistolaisiin piireihin

Poliisi on ottanut kiinni teosta epäillyn miehen sekä myöhemmin kiinni naisen. LEHTIKUVA / AFP

STT

Oslon tämänpäiväisen ambulanssi-iskun takia etsintäkuulutettu 25-vuotias nainen on otettu kiinni, kertoo Oslon poliisi.

Teosta epäillyn 32-vuotiaan miehen poliisi otti kiinni jo aiemmin. Häntä epäillään tapon yrityksestä. Naista epäillään aseen hallussapidosta.

Mies ajoi kaapatulla ambulanssilla useiden ihmisten sekä lastenvaunujen päälle Oslon Torshovissa. Ainakin viisi loukkaantui tapauksessa. Lastenvaunuissa olleet kaksosvauvat saivat lieviä vammoja, kertoo norjalaislehti Aftenposten.

Poliisin mukaan ambulanssista löytyi haulikko ja konepistooli. Lisäksi ambulanssin sisältä löytyi suuri määrä huumausaineita.

Norjan yleisradioyhtiö NRK sanoo saaneensa useista lähteistä tietoa, jonka mukaan miehellä olisi siteitä uusnatsijärjestö Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen. Mies ei ole järjestön jäsen, mutta on levittänyt sen propagandaa, NRK kertoo.

Selkeää motiivia teolle ei vielä tiedetä. Poliisi kuitenkin toteaa, että molemmat kiinni otetut on tunnettu äärioikeistolaisissa piireissä.

–  Tätä tietoa tutkimme. Kaikki tiedot näistä henkilöistä kiinnostavat, jos ne voivat valaista mahdollista motiivia tai tarkoitusta, sanoo Oslon poliisin edustaja Grete Lien Metlid.

"Ajoi tahallaan auton jalkakäytävälle"

Poliisin mukaan epäilty tuli tapahtumapaikalle henkilöautolla, jolla hän ajoi kolarin läheisessä liittymässä. Auto oli päätynyt katolleen kevyen liikenteen väylälle. Onnettomuuden takia paikalle hälytettiin ambulanssi.

Poliisin mukaan tekijäksi epäilty kaappasi ambulanssin haulikolla uhaten ja yritti ajaa pakoon.

–  Hän ajoi tahallaan auton jalkakäytävälle ja osui umpimähkään ihmisiin. Lisäksi hän yritti osua poliisiautoon, kertoi Oslon poliisipäällikkö Johan Fredriksen.

Poliisi yritti pysäyttää ambulanssin ampumalla kolmesti sitä kohti. Epäilty ei loukkaantunut. Myöskään ambulanssissa olleet kolme työntekijää eivät saaneet vammoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.