Tulipaloja Pohjois-Pohjanmaalla sytytellyt nuori mies teki tuhopoltot täydessä ymmärryksessä, tuomittiin viiden vuoden vankeuteen

Oulun oikeustalo. Markku Ruottinen / Lehtikuva

STT

Oulun käräjäoikeus on tuominnut viiden vuoden vankeuteen nuoren miehen, joka sytytti useita tulipaloja Pohjois-Pohjanmaalla elo-marraskuussa 2018. Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tuhopolttojen aikaan syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä.

Yksi paloista tuhosi viime elokuussa Pudasjärven IKH-myymälän, mistä koitui lähes miljoonan euron vahinko. Rakennuksessa oli myös asuinhuoneisto, jossa oli nukkumassa kaksi ihmistä. Heidän onnistui pelastautua palavasta rakennuksesta.

Mies itse kertoi oikeudessa, että ei muistanut tapahtumia, koska oli alkoholin ja mielialalääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Oikeuden mukaan tuomittu Paulus Juhana Nuorala, 22, sytytti myös kaksi tulipaloa saman illan aikana Tyrnävällä marraskuussa. Niissä paloi yhden omakotitalon autotalli ja toisen talon seinustalla ollut lautakasa. Lisäksi mies oli oikeuden mukaan yrittänyt samana iltana sytyttää vielä paritalon autokatoksessa olleet polttopuut.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.