Nuorineiti sai auton ovet lukkoon ja seurasi, kuinka palokunta karautti paikalle Jyväskylän Tikkaan – "Ei ollut tilanteesta moksiskaan"

Arkistokuva. Annamaija Herola

Eriikka Hienola

Alle 2-vuotiaan lapsen ilta sai jännittävän käänteen Jyväskylän Tikassa maanantaina, kun tämä jäi kotipihassaan autoon lukkojen taakse toviksi.

Isä ja tytär olivat menneet autoon ja isä oli noussut hetkeksi ulos. Taapero oli jäänyt täksi aikaa turvaistuimeen ja saanut jollain tapaa auton avaimet käteensä – ja sitten auton ovet olivatkin jo lukossa. Isä ulkona, nuorineiti autossa, ovet lukossa.

Paikalle kutsuttiin pelastuslaitos, joka alkoi tuumata parasta keinoa lapsen päästämiseksi pinteestä. Pinnettä tosin ei juurikaan ehtinyt syntyä, sillä tyttö oli itse rauhallisuus.

– Nuorineiti oli turvaistuimessaan reipas koko tämän ajan eikä ollut tilanteesta moksiskaan, seuraili vain tilannetta, Jarkko Jokinen Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

Vaihtoehtoina oli mennä autoon väkisin sisään tai selvittää auton vara-avainten sijainti. Vara-avaimet löytyivät piakkoin ja ne saatiin kuskattua paikalle Jyväskylän alueelta.

– Vanhemmat saivat järjestettyä vara-avaimet paikalle niin lyhyessä viiveessä, että päätettiin, ettei rikota paikkoja. Näin selvittiin ilman materiaalisia vahinkoja, Jokinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.