Vuosia muhinut myrkky lirahti teollisuusrakennuksen lattialle Porissa

Myrkyllistä titaanitetrakloridia pääsi valumaan teollisuusrakennuksen betonilattialle Kaanaankorven tehdasalueella Porissa. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Pelastuslaitos sai torjuttavakseen sunnuntaina poikkeuksellisen tehtävän, kun myrkyllistä titaanitetrakloridia pääsi valumaan teollisuusrakennuksen betonilattialle Porissa Kaanaankorven tehdasalueella.

Aineen torjunta kesti käytännössä koko päivän, mutta myrkystä ei ollut vaaraa sivullisille. Päivystävän palomestarin Tomi Anttilan mukaan vuoto oli peräisin yli 20 vuotta vanhasta säiliöstä, jonka sisällöstä ei ollut olemassa merkintöjä. Rakennuksessa työskentelevät ihmiset olivat luulleet säiliötä tyhjäksi.

Myrkkyä pääsi lattialle, koska säiliö oli haurastunut. Ainetta oli vuotanut muutamia litroja.

Pelastuslaitos oli varustautunut operaatioon kemikaalisuojapuvuilla ja paineilmahengityslaitteilla. Iltaseitsemän aikaan pelastuslaitos teki onnettomuuspaikalla loppuimeytystä.

Sunnuntaina aamupäivällä pelastuslaitos oli vielä siinä uskossa, että aine olisi ollut pelkästään suolahappoa. Parin tunnin kuluttua kuitenkin selvisi, että kyse olikin paljon vaarallisemmasta titaanitetrakloridista, josta syntyy suolahappoa aineen päästessä kosketuksiin ilman kanssa.

Titaanitetrakloridi voi aiheuttaa iholla palovammoja ja hengitettynä vaurioittaa keuhkoja ja hengityselimiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.