Journalisti: Fokus Media lakkauttamassa Oman Ajan, Cosmopolitanin ja Ellen

STT

Aikakauslehtiä julkaiseva <Company>Fokus Media</Company> aikoo lakkauttaa Oma Aika -lehden ja harkitsee myös nuorille naisille suunnattujen Cosmopolitanin ja Ellen lakkauttamista, kertoo Journalisti. Yli 50-vuotiaille lukijoille suunnattu Oma Aika päätettiin yt-neuvottelujen jälkeen lakkauttaa ensi vuoden helmikuussa. Lehdestä ilmestyy sitä ennen vielä neljä numeroa, kaksi tämän vuoden puolella ja kaksi ensi vuonna.

Elleä ja Cosmopolitania on tämän hetken kaavailujen mukaan tarkoitus julkaista vielä ensi vuoden alkupuolelle saakka. Yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla.

Fokus Media osti vuoden 2017 lopussa Cosmopolitanin <Company>Sanomalta</Company> ja Ellen, Oman Ajan sekä Koti & Keittiön <Company>Allerilta</Company>. Lehtiyhtiö on julkaissut kaikkiaan kahtatoista erikoisaikakauslehteä.

Toimitusjohtaja Tapani Pitzen sanoi Journalistille, että kysymys on lehtien kannattavuudesta.

–  Oma Aika päätettiin lopettaa, koska meillä ei ole varaa kustantaa tappiollista lehteä. Cosmopolitanin ja Ellen tilannetta en voi tässä vaiheessa kommentoida enempää. Lakkauttamismahdollisuutta tutkitaan. Neuvottelukutsu on annettu. Mikään ei ole tietenkään varmaa.

-----

Korjattu klo 19.47 Journalistin korjattua omaa juttuaan: Elleä ja Cosmopolitania on tarkoitus julkaista ensi vuoden alkupuolelle saakka, ei paria numeroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.