Saksan Limburgissa rekan ryöstänyt ja autojen päälle ajanut on poliisin vanha tuttu – syyttäjänvirasto ei kommentoi epäilyjä terroristisesta motiivista

Uutistoimiston mukaan 16 ihmistä loukkaantui törmäyksessä ja yksi loukkaantuneista on kriittisessä tilassa. Kuva: Lehtikuva/AFP

STT

Saksan poliisi tutkii parhaillaan, oliko Limburgissa maanantaina tapahtunut rekkaturma terroristinen teko. Samalla poliisi vetoaa kansalaisiin, etteivät he osallistuisi arvuutteluun teon motiiveista. Uutistoimisto DPA:n haastattelemien turvallisuuslähteiden mukaan teosta epäilty on poliisille tuttu aiempien huumausaine- ja väkivaltarikosten vuoksi, mutta hänellä ei ole selkeitä yhteyksiä islamistisiin tahoihin.

Yhteensä yhdeksän ihmistä loukkaantui lievästi, kun varastettua rekkaa ohjannut mies ajoi liikennevaloissa seisovia autoja päin. Myös rekkaa ajanut mies loukkaantui lievästi.

Saksalaiset mediat ovat tunnistaneet hänet syyrialaiseksi turvapaikanhakijaksi, joka on noin 30-vuotias ja saapui Saksaan vuonna 2015. Poliisi otti miehen kiinni. Mies oli varastanut rekan vain hetki ennen tekoaan repimällä sen omistajan ulos autostaan.

Saksalainen tv-kanava ZDF uutisoi aiemmin tänään, että viranomaiset uskovat tapahtumalla olevan terroristisia taustoja. Frankfurtin syyttäjänvirasto ei kuitenkaan ole suostunut ottamaan asiaan kantaa.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja on muun muassa tehnyt kotietsinnän epäillyn kotiin Langenin kaupungissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.