OP:n yrityspankki- ja vakuutusliiketoiminnan yt-neuvottelut ohi – 115 työpaikkaa karsitaan

OP lakkauttaa 300 tehtävää, mutta luo samalla 185 uutta. Lehtikuva / Aku Häyrynen

STT, Ilkka Hartio

<Company>OP-ryhmän</Company> elokuussa aloittamat yt-neuvottelut yrityspankki- ja vakuutusliiketoiminnoissa ovat päättyneet. Neuvottelujen päätteeksi OP lakkauttaa 300 tehtävää mutta luo samalla 185 uutta. Nettovaikutus on siten 115 työpaikan vähennys.

Uusi organisaatio aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa. OP:n mukaan yt-neuvottelujen taustalla ovat suunnitelmat "ketterän toimintatavan" laajentamisesta yrityspankki- ja vakuutusliiketoimintoihin.

Viime viikolla OP ilmoitti aloittavansa uudet yt-neuvottelut keskusyhteisössään. Niissä arvioitu vähennystarve on enintään 290 tehtävää.

OP kävi läpi isot yt-neuvottelut myös viime vuoden syksyllä. Viime viikolla ilmoitetut yt-neuvottelut ovat tällä erää viimeinen iso yt-kierros OP:n keskusyhteisössä.

Yt-neuvottelujen kohteena olleissa organisaatioissa työskentelee noin 3 000 henkilöä. OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmen mukaan vielä ei ole tietoa minkä verran työpaikkoja mahdollisesti häviää Keski-Suomessa toimivista osuuspankeista.

– Muutoskeskusteluja käydään loppusyksyn aikana niiden työntekijöiden kanssa, joita asia koskettaa, minkä jälkeen tilanne vasta vahvistuu, Länsisalmi kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.