Konecranes vaihtaa toimitusjohtajaa – Routila lähtee heti

Nostolaitevalmistaja Konecranesin nykyinen toimitusjohtaja Panu Routila jättää tehtävänsä tänään. LEHTIKUVA / Aku Häyrynen

STT

Nostolaitevalmistaja <Company>Konecranes</Company> saa uuden toimitusjohtajan. Nykyinen toimitusjohtaja Panu Routila jättää tehtävänsä tänään. Hänen seuraajakseen on valittu Rob Smith, joka siirtyy Konecranesille AGCOsta, jossa hän on viimeksi toiminut Euroopan ja Lähi-idän vastaavana johtajana.

54-vuotias Smith on Yhdysvaltojen ja Saksan kaksoiskansalainen. Ennen Agcoa hän on toiminut liiketoiminnan johtotehtävissä muun muassa <Company>TRW Automotivessa</Company>, <Company>Tyco Electronicsissa</Company> ja <Company>Bombardier Transportationissa</Company>.

Smith aloittaa tehtävässään helmikuun alussa. Siihen asti väliaikaisena toimitusjohtajana toimii talousjohtaja Teo Ottola.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthumin mukaan Smith on yhtiön uuteen vaiheeseen sopiva globaali johtaja, kun Konecranes on saattanut loppuun kolme vuotta sitten toteutetun yritysoston ja sitä seuranneen integraation. Konecranes teki tuolloin amerikkalaisen <Company>Terexin</Company> kanssa kaupat sen MHPS-liiketoiminnasta eli materiaalinkäsittely- ja satamaratkaisutoiminnoista.

–  Tulee olemaan suuri etuoikeus johtaa Konecranesia sen kannattavan kasvun tiellä. Konecranes on globaali teollisuusyhtiö, jolla on sitoutunut ja kyvykäs henkilöstö sekä vaikuttavaa teknologia, Smith sanoi tiedotteessa.

Konecranes on nimityksen myötä päättänyt lykätä pääomamarkkinapäiväänsä, jonka piti olla 21. marraskuuta Lontoossa. Uusi päivämäärä ilmoitetaan Smithin aloitettua tehtävässään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.