SDP:n Nurminen: Miksi kokoomus kritisoi vanhustenhoivaan tehtäviä parannuksia?

SDP:n edustajat Joona Räsänen (vas), Ilmari Nurminen ja Sanna Marin ratkaisevat osaltaan, tulevatko vahvat oluet ruokakauppoihin vai eivät. Lehtikuva /Martti Kainulainen

STT

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Ilmari Nurminen on tyrmistynyt kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon puheista Ykkösaamussa.

– Ihmettelen, että miten heikennettyään raskaalla kädellä vanhustenhoidon tilaa kokoomus kehtaa kritisoida vanhustenhoitoon tulevia selkeitä parannuksia. Hoitajamitoituksen nosto 0,7:ään vaikuttaa konkreettisesti siihen, kuinka moni ammattilainen on tekemässä tärkeää työtä vanhusten hoidon ja hoivan eteen. Mitoitus kirjataan lakiin ja se on sitova, sanoo Nurminen.

– Kokoomus on koko vanhuspalvelulain voimassaolon ajan vastustanut mitoituksen määrittämistä laissa ja hallituksessa ollessaan tavoittelivat jopa heikennyksiä mitoitukseen, muistuttaa Nurminen ja jatkaa:

– Rinteen hallituksen suunta on selvä: nyt lisätään henkilökuntaa vanhustenhoitoon ja säädetään sitova hoitajamitoitus. Tämä asia olisi pitänyt oikeasti hoitaa jo vuosia sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut