Silminnäkijä Keskisuomalaiselle: "Mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan"

Viranomaisia kauppakeskus Hermannin edessä. Tuire Punkki

Heli Kiukkonen, Asta Tenhunen

Poliisit ja palomiehet hälytettiin Kuopion Leväselle kauppakeskuksen luo vakavan väkivaltarikoksen takia. Ainakin kymmenen ihmistä loukkaantui tapauksessa, jossa yhden ihmisen epäillään hyökänneen muiden kimppuun kauppakeskus Hermannissa.

Kuopion hyökkäyksen silminnäkijä kertoi Keskisuomalaiselle, että tekijänä oli nuori mies. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee Savon ammattiopisto, jossa poliisi vahvisti hyökkäyksen tapahtuneen.

Nuori mies kävi miekan kanssa tytön kimppuun koululla, missä hyökkäys kohdistui ilmeisesti muutamaan muuhunkin ihmiseen.

– Mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan.

Silminnäkijän mukaan mies räjäytteli lisäksi jonkinlaisia pieniä palopommeja.

Poliisi on vahvistanut, että yksi ihminen on kuollut. Itä-Suomen poliisi kertoi Twitterissä kello 14:n jälkeen, että oppilaitoksen tiloista on löytynyt yksi vainaja.

Keskisuomalaisen tavoittama silminnäkijä kertoi ennen kello kahta, että poliisi on käskyttänyt oppilaitoksen opiskelijat ja opettajat ulos rakennuksesta.

Poliisi on ottanut yhden epäillyn jo kiinni. Poliisit tutkivat parhaillaan kauppakeskuksen tiloja edelleen.

Alueelle on hälytetty viranomaisia laajalta alueelta. Rakennukseen on tullut myös useita palohälytyksiä ja pelastuslaitos on paikalla.

Poliisi on rajoittanut liikkumista alueella. Itä-Suomen poliisi sanoi Twitterissä kello 14:n jälkeen, että tapahtuneesta ei toistaiseksi katsota olevan vaaraa ulkopuolisille. Kuopiossa on liikkunut huhja Petosella liikkuvasta aseistautuneesta henkilöstä, mutta Itä-Suomen poliisi kumosi huhun Twitterissä vartin yli kaksi iltapäivällä.

Keskisuomalainen seuraa tilannetta.

Tämä tiedetään Kuopion hyökkäyksestä: Yksi vainaja, kymmenen loukkaantunutta, hyökkääjällä miekka – KSML seuraa hetki hetkeltä 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut