Lippu kiipeää tänään salkoon Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi

Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen ministeriksi valittu nainen. LEHTIKUVA

STT

Tänään Suomen liput nousevat salkoihin Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Sillanpää oli Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen ministeriksi valittu nainen.

Sisäministeriö on suositellut koko maahan liputusta nyt neljäntenä vuonna peräjälkeen. Ensimmäisen kerran liputuspäivä järjestettiin Sillanpään 150-vuotisjuhlavuoden vuoksi. Yhtenä aloitteentekijänä liputukselle oli Miina Sillanpään Seura.

Seuran tarkoituksena on verkkosivujensa mukaan jatkaa ja kehittää Sillanpään yhteiskunnallista toimintaa. Tämä tehdään muun muassa tuomalla esiin tämän päivän palvelutyön yhteiskunnallista merkitystä Suomessa.

Yhtä lailla seuran tavoitteena on edistää Sillanpään itsensä esille nostamia asioita ja arvoja. Näitä olivat aiemmin mainitun palvelutyön merkityksen lisäksi muun muassa yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo, naisten ja lasten asema, vanhusten asema, köyhyys ja huono-osaisuus sekä nuorten perheiden ja kotitalouksien asema.

Sillanpään syntymäpäivänä on Puolustusvoimien lippujuhla, joten liputus järjestetään 1. lokakuuta. Tuona päivänä vuonna 1906 tulivat voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, jotka antoivat kansalaisille täydet poliittiset oikeudet. Seura pyrkii vakiinnuttamaan liputuspäivän.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut