Tapah-taifuuni lähestyy Japania – satoja lentoja peruttu

STT

Japanissa Tapah-taifuuni lähestyi sunnuntaina maan pääsaaren Honshun koillisrannikkoa tuoden mukanaan voimakkaita sateita ja myrskytuulia.

Japanin kansallisen televisiokanavan NHK:n mukaan yli 400 kotimaan lentoa on peruttu myrskyn vuoksi.

Tuulten nopeus on ollut puuskissa noin 45 metriä sekunnissa. Myrskyn uskotaan lähentelevän Nagasakin prefektuuria maanantain vastaisen yön aikana, kertoo Japanin ilmatieteen laitos. Japanissa on 47 valtionalaista hallintoaluetta eli prefektuuria.

Ilmatieteen laitos varoitti kovista sateista, tulvista ja mahdollisista maanvyörymistä maanantaina maan länsiosissa, kertoo Japan Today.

Myrskyn on määrä kulkea Japanin ja Korean välisen kanavan läpi, jonka jälkeen sen ennustetaan suuntaavan Japanin pohjoisosiin maanantaina. Myrskyn odotetaan tässä vaiheessa kuitenkin laantuvan.

<story-element type="paragraph"> Lento- ja junaliikenne kärsivät myrskystä

Japan Todayn mukaan taifuuni iski Okinawan saarelle perjantaina ja lauantaina. Noin 20 ihmistä on loukkaantunut lievästi myrskyn vuoksi. Myrsky keskeytti saaren lento- ja raideliikennettä.

Miyazakin alueella Nobeokan kaupungissa tornado vahingoitti ainakin yhtä taloa ja aiheutti lieviä vammoja kahdelle ihmiselle. Japan Todayn mukaan tornadon uskotaan olleen taifuunin seurausta.

Tuulten kova voima sinkosi myös rahtikontin sähköpylvääseen katkaisten sähköt osalta alueen juna-asemista.

Lähestyvä taifuuni herätti lehden mukaan pelkoa osissa Chiban prefektuuria, joka sijaitsee lähellä maan pääkaupunkia Tokiota. Chibaan iski taifuuni aiemmin tässä kuussa ja alue toipuu sen tuhoista edelleen. Tuolloin tuhoa aiheuttanut myrsky vahingoitti useita taloja ja sähkönjakelua.

Myrskyn vuoksi alueella oli laajoja sähkökatkoja, jotka herättivät keskustelun maan ikääntyvän infrastruktuurin tilasta. Raivaus- ja sähkötyöt jatkuivat osissa Chibaa vielä sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.