Tavarajuna ja taksi törmäsivät Äänekoskella – yksi loukkaantui

Otkesin suosituksen taustalla on tänään julkaistu tutkinta Kemijärven joulukuisesta tasoristeysturmasta. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Eriikka Hienola

Tavarajuna ja henkilöauto ovat törmänneet Äänekoskella. Onnettomuus sattui puoli kuuden aikaan alkuillasta Saviniementien vartioimattomassa tasoristeyksessä Parantalassa.

Onnettomuudessa loukkaantui yksin henkilöautossa ollut nainen. Henkilöauto oli taksi, mutta sen kyydissä ei ajohetkellä ollut matkustajia. Henkilöauto tuli tasoristeykseen valtatie 13:n suunnasta ja juna Saarijärven suunnasta.

Puutavaralastissa ollut juna törmäsi auton apukuljettajan puoleiseen kylkeen. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 17.34. Henkilöauton kuljettaja oli pelastuslaitoksen mukaan tajuissaan ja ja häntä lähdettiin kuljettamaan kohti Keski-Suomen keskussairaalaa.

Pelastuslaitoksen mukaan henkilöauto vaurioitui pahoin, ja pelastustöissä uhria jouduttiin irrottamaan autosta.

Junaliikenteen havaintojärjestelmän epävirallisten tietojen mukaan juna kulki onnettomuushetkellä reilun 60 km/h:n nopeutta. Henkilöauton ajonopeudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Tavarajuna pääsi jatkamaan matkaansa Äänekoskelle ennen iltaseitsemää, kun veturin kunto oli tarkastettu paikan päällä. Junaliikenteen havaintojärjestelmän mukaan tavarajuna oli lähtenyt aamupäivällä liikkeelle Ylivieskasta ja sen määränpää on Äänekoski. Havaintojärjestelmän mukaan juna oli pysähdyksissä onnettomuuspaikalla reilun tunnin.

Onnettomuus sattui Parantalan kohdalla lähellä valtatie 13:a. Google Maps

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.