Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huawei julkisti uuden lippulaivapuhelimen – pakotteiden takia ilman Googlen sovelluksia

Kiinalainen teknologiajätti <Company>Huawei</Company> on julkistanut uuden Mate 30 -lippulaivapuhelimen, johon ei ole esiasennettu <Company>Googlen</Company> sovelluksia ja palveluja. Yhdysvallat on vakoiluepäilyjen takia toukokuussa kieltänyt amerikkalaisyhtiöitä käymästä kauppaa Huawein kanssa.

Ennen amerikkalaisia pakotteita Huawei on menestynyt hyvin länsimaisilla puhelinmarkkinoilla ja oli noussut maailman toiseksi suurimmaksi valmistajaksi korealaisen <Company>Samsungin</Company> jälkeen. Ongelmat Googlen sovellusten saamisesta murentavat kuitenkin sen asemaa lännessä.

Kiinassa käytetään paikallisia sovelluksia, joten kotimarkkinoilla Googlen sovellusten puuttumisesta ei ole haittaa. Useimmat länsimaiset kuluttajat kuitenkin odottavat löytävänsä puhelimistaan muun muassa Google Play -sovelluskaupan, viestipalvelu WhatsAppin ja Googlen kartat.

Huawein kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Richard Yu myönsi, että Googlen sovellukset puuttuvat, mutta huomautti, että Huawein omassa valikoimassa sovelluksia on tarjolla 45  000 kappaletta.

Uutuuspuhelimet toimivat Huawein kehittämällä Android-versiolla. Myöhemmin yhtiö aikoo tuoda markkinoille oman Harmony-nimisen käyttöjärjestelmän.

Uusien Mate 30- ja Mate 30 Pro -mallien saatavuus Suomessa vahvistetaan myöhemmin, ilmoitti Huawei suomenkielisessä tiedotteessaan. Kallein Mate 30 Pro -malli toimii 5g-verkossa. Sen suositushinta on 1  200 euroa.