Belgialainen hävittäjä putosi maahan Länsi-Ranskassa – toinen pilotti jäi roikkumaan voimajohdosta

STT, AFP

Belgian ilmavoimien hävittäjä on pudonnut maahan Länsi-Ranskassa Morbihanin alueella. Uutistoimisto AFP:n mukaan molemmat F-16-hävittäjän pilotit ovat elossa.

Paikallinen lehti Le Telegramme on julkaissut kuvia, joiden perusteella toinen lentäjistä on roikkunut voimalinjoista johtoihin juuttuneen laskuvarjonsa vuoksi.

– Sekä pilotin että perämiehen onnistui pelastautua heittoistuimella koneesta ennen törmäystä. Heidät molemmat on löydetty, ja he ovat elossa, paikalliset viranomaiset kertoivat tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan toinen lentäjistä oli saatu pelastettua. Armeija ja sähkömiehet yrittävät vapauttaa toista lentäjää korkeajännitteisestä vankeudestaan.

Kone oli noussut ilmaan Belgiassa, ja se oli ollut matkalla kohti Ranskan laivaston lentotukikohtaa lähellä Lorientin kaupunkia.

Belgian puolustusministeriö on vahvistanut tapauksen. Ministeriö toisti paikallisten viranomaisten tiedon siitä, että lentäjien oli onnistunut pelastautua hävittäjästä, mutta ei antanut tarkempia tietoja tapahtuneesta.

Le Telegrammen mukaan hävittäjä olisi osunut ennen maahan törmäämistään myös erään alueen talon kattoon ja repinyt osan siitä mukanaan. Talon asukas oli lehden mukaan rakennuksen sisällä hävittäjän osuessa sen kattoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.