Joonas Könttä ilmoitti kannattavansa Katri Kulmunia keskustan puheenjohtajaksi

Riikka Minkkinen, STT

Keskustan jyväskyläläinen kansanedustaja Joonas Könttä kertoi tänään perjantaina viestipalvelu Twitterissä kannattavansa Katri Kulmunia keskustan puheenjohtajaksi.

Könttä kuvailee Kulmunia sanoilla innostava, kuunteleva, kokenut, moderni, määrätietoinen, yhteistyökykyinen, osaava, rehellinen, perehtyvä, yritteliäs, kokonaisvaltainen, tasapuolinen ja keskustalainen.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan huomenna Kouvolassa. Kärkiehdokkaat ovat elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen, joiden välinen kamppailu on vaikuttanut julkisuudessa melko tasaväkiseltä.

Nimekkäistä keskustavaikuttajista moni on jo valinnut leirinsä. Kulmunia kannattaa pitkä liuta vanhoja keskustavaikuttajia. Hänelle tukensa ovat ilmaisseet esimerkiksi europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen, entinen kansanedustaja ja ministeri Seppo Kääriäinen sekä joukko muita keskustan miespuolisia veteraanipoliitikkoja. Myös keskustakonkari Sirkka-Liisa Anttila on julkisesti osoittanut tukensa Kulmunille.

Kaikkoselle tukensa on antanut kansanedustaja Annika Saarikko, joka oli aivan ensimmäisissä arvailuissa ennakkosuosikki puheenjohtaja Juha Sipilän seuraajaksi. Saarikko kuitenkin päätti jättää puheenjohtajakisan väliin vanhempainvapaan vuoksi. Kaikkosta tukevat lisäksi entinen pääministeri ja puoluejohtaja Anneli Jäätteenmäki sekä entiset ministerit Liisa Hyssälä, Eeva Kuuskoski ja Anu Vehviläinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut