Saarikko Ylelle: En aio asettua puheenjohtajaehdokkaaksi Vantaan puoluekokouksessa 2020

Annika Saarikkoa pidettiin alun perin ennakkosuosikkina puolueen johtoon sen jälkeen, kun Juha Sipilä kertoi jättävänsä puheenjohtajan tehtävät. Sipilän seuraaja valitaan huomenna. LEHTIKUVA / Laura Ukkonen

STT

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko kertoo Ylen haastattelussa, ettei hän ei aio tavoitella puolueen puheenjohtajuutta vuoden 2020 puoluekokouksessa. Perhevapaalla oleva Saarikko sanoo, ettei halua hänestä jäävän "lymyilevää varjoa uudelle puheenjohtajalle".

–  Siksi haluan tehdä selväksi, että minä en aio asettua ehdokkaaksi puheenjohtajakilpailuun Vantaan puoluekokouksessa kesällä 2020, hän jatkaa.

Saarikkoa pidettiin alun perin ennakkosuosikkina puolueen johtoon sen jälkeen, kun Juha Sipilä kertoi jättävänsä puheenjohtajan tehtävät. Toista lastaan odottava Saarikko kuitenkin päätti jättää puheenjohtajakisan väliin.

–  Keskustan puheenjohtajuus tällaisena yhteiskunnallisena murrosaikana yhdistettynä perhetilanteeseeni on niin valtava vastuu, etten voisi sitä sataprosenttisesti nyt kantaa. Toisenlaisessa elämäntilanteessa pohdintani olisi kenties kallistunut toisin, Saarikko kirjoitti blogissaan keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan sivuilla.

Sipilän seuraaja valitaan huomenna. Kärkiehdokkaat ovat elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen, joiden välinen kamppailu on vaikuttanut julkisuudessa melko tasaväkiseltä.

Saarikko ilmoitti aiemmin tällä viikolla kannattavansa Kaikkosta keskustan puheenjohtajaksi. Hän perusteli valintaansa verkkosivuillaan ja luonnehtii Kaikkosta reiluksi yhteistyöpoliitikoksi, joka on aatteellisesti selkeä.

Saarikko jätti tehtävänsä tiede- ja kulttuuriministerinä elokuun alkupuolella lähestyvän perheenlisäyksen vuoksi. Saarikon ministerinpaikalle nousi kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut