Annika Saarikko kannattaa Antti Kaikkosta keskustan puheenjohtajaksi

STT

Kansanedustaja Annika Saarikko (kesk.) ilmoittaa kannattavansa puolustusministeri Antti Kaikkosta keskustan puheenjohtajaksi. Saarikko perustelee valintaansa verkkosivuillaan ja luonnehtii Kaikkosta reiluksi yhteistyöpoliitikoksi, joka on aatteellisesti selkeä.

Kaikkosen selviytyminen vaalirahakohusta osoittaa Saarikon mielestä sen, että hän on lujaa tekoa ja sitoutunut yhteisten asioiden hoitamiseen.

– Antin kokemaan vaalirahakohuun olisi moni poliitikko murtunut tai vähintään poistunut estradilta säästääkseen itseään. Antti ei, Saarikko kirjoittaa.

– Arvoa annan myös sille, että tämän kaiken jälkeen hän on saanut kansalta laajan luottamuksen vaaleista toiseen vaativalla Uudenmaan alueella.

Saarikon mielestä Kaikkosen pitkä kokemus ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä EU-politiikasta tulee myös tarpeeseen puheenjohtajan tehtävässä.

Saarikko oli itse vahva ehdokas keskustan puheenjohtajaksi, mutta jäi kisasta pois perhesyistä. Saarikko odottaa perheensä toista lasta lähiaikoina. Hän jäi elokuun alussa vuodeksi pois tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä.

Keskusta valitsee Juha Sipilän seuraajan lauantaina Kouvolassa järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Kaikkonen antoi Saarikolle lämpimät kiitokset tuesta Facebookissa.

 

 

Kulmuni on vuorostaan saanut tuekseen joukon pitkän linjan keskustavaikuttajia. Tukijoukkoihin ilmoittautuivat maanantaina Olavi Ala-Nissilä, Kauko Juhantalo, Timo Kalli, Mauri Pekkarinen ja Eero Reijonen.

– Hän on uuden toivon, taidon ja tahdon johtaja, joka on aatteellisesti valistunut ja asioissa luja, Kulmunin tueksi ilmoittautuneet veteraanipolitiikot kuvasivat.

Kulmunin kannattajat kehuivat ehdokkaansa poikkeuksellisen hyvää kykyä paneutua asioihin, ahkeruutta, kansainvälisyyttä, kielitaitoa ja esiintymistaitoa.

– Olemme kaikki huhtikuussa eduskunnan jättäneitä ”ukkoja”, Katrin ja Antin työtovereita eduskunnasta vuosien ajalta. Olemme täysin vakuuttuneita, että kummankin heistä johdolla keskustalla on mahdollisuudet uuteen nousuun. Heistä kumman tahansa johdolla keskustassa voidaan synnyttää uuden innostuksen ja menestyksen aika.

Sipilä ilmoitti jättävänsä keskustan puheenjohtajuuden rajun eduskuntavaalitappion jälkeen. Sipilä ehti johtaa keskustaa seitsemän vuotta, sillä hänet valittiin ensimmäisen kerran tehtävään Rovaniemen puoluekokouksessa vuonna 2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut