Turun kirjamessujen teemauudistus tuo teatterintekijöitä lavalle

STT

Turun kirjamessujen pääteemana on tänä vuonna teatteri. Messut pidetään 4.–6. lokakuuta, ja kirja-alan toimijoiden lisäksi messuilla esiintyy yli 90 teatteritaiteen toimijaa, muun muassa Seela Sella, Elina Knihtilä ja Vesa-Matti Loiri.

Teemauudistuksen tavoitteena on laventaa käsitystä kirjallisuudesta moniulotteisena taiteenlajina.

–  Luvassa on teatterin ja kirjallisuuden rajapinnassa liikkuva messutapahtuma, jossa kirjavuoden uutuuksien ja aina ajankohtaisten klassikkojen ohella pureudutaan ajassamme keskustelua herättäviin ilmiöihin, ohjelmajohtaja Jenni Haukio sanoo tiedotteessa.

Viikonlopun aikana kirjamessuilla esitetään muun muassa musiikkiteatteria ja nukketeatteria. The 24 hours play -työryhmä työstää messujen aikana esityksen alusta loppuun.

Kansainvälisten kirjailijavieraiden joukossa nähdään muun muassa Arne Dahl, Gerdur Kristny ja Eeva Park, ja suomalaisia esiintyjiä ovat muun muassa Sofi Oksanen, Jörn Donner ja Raija Oranen.

<story-element type="paragraph"> Ajankohtaisteemojen odotetaan houkuttelevan tulijoita

Pääteeman lisäksi messuilla on kaksi ajankohtaisteemaa: lukutaito ja ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset.

–  Teatteri, ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset ja lukutaito ovat herättäneet ennätyksellisen suurta ennakkokiinnostusta; emme ole koskaan aiemmin saaneet yhtä paljon ohjelmaehdotuksia kuin saimme tälle vuodelle, Haukio sanoo tiedotteessa.

Lukutaitoteemaan liittyen messuihin osallistuu Lukuliike, Lukukeskus, Lastenkirjainstituutti ja Elinkeinoelämän keskusliitto lukutaitokampanjansa Operaatio Ankan merkeissä.

Pääyhteistyökumppaneina ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset -ajankohtaisteemassa on Sitra. Mukana on myös Tulevaisuuden tutkimuskeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.