IS: Postin hallintoneuvoston puheenjohtaja korostaa valtion osaa palkkakysymyksissä

Postin johdon suuret palkkiot ovat herättäneet närää, kun samalla työntekijöiden palkkoja halutaan laskea. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

STT

Valtion tulisi miettiä osaansa Postin palkkakiistassa, kertoi Postin hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Rossi Ilta-Sanomille.

Rossin mukaan omistajaohjaus määrittelee kysymykset palkoista ja palkkioista, jos niihin halutaan puuttua ohi yhtiön hallituksen. Hän sanoi, että olisi omistajaohjauksen paikka miettiä, ovatko valtionyhtiöiden johtajien palkat ja palkkiot karanneet käsistä.

Postin vuosikertomuksesta ilmeni, että Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen palkat ja palkkiot kohosivat viime vuonna 988  000 euroon.

–  Posti on viimeisen neljän vuoden aikana jakanut valtiolle osinkoa tuollaiset 150 miljoonaa euroa. Ruotsissa valtio on pääomittanut PostNordia vastaavalla summalla. Jos tähän on vielä kytketty bonukset ja tulospalkkiot, se ei ole enää johtajien ahneutta vaan oikeastaan omistajan, Rossi sanoi lehdelle.

Hallintoneuvosto valvoo, että yhtiötä johdetaan lainmukaisesti.

---

Ilta-Sanomat korjasi aiempaa uutistaan: Rossin mukaan Posti on neljän viime vuoden aikana jakanut valtiolle osinkoa noin 150 miljoonaa euroa, ei 140 miljoonaa kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut