Joukko Jyväskylän kaupunginvaltuutettuja kritisoi virkamiesjohtoa Pride-liputuksesta

Jyväskylän kaupungintalon edustalla liehuivat sateenkaariliput Pride-viikon kunniaksi. Agata Anttonen

Teemu Rauhala

Kuusi Jyväskylän kaupunginvaltuutettua kritisoi kaupungin virkamiesjohdon päätöstä vetää sateenkaariliput kaupungintalon salkoihin Jyväskylä Pride -viikon kunniaksi.

– Ensinnäkin paraatipaikalla liputtaminen antaa vaikutelman siitä, että kaupunki on joko tapahtuman järjestäjä tai ainakin edustaa tapahtuman ja/tai sen järjestäjän tavoitteita. Kun kyseessä on vahvasti poliittisiakin tavoitteita edustava tapahtuma ja järjestäjä, ei osallistuminen ole aivan ongelmatonta, kirjoittavat MarikaVisakorpi (kd.), TomiKuosmanen (kd.), Kati-ErikaTimperi (kok.), HeidiRentola (kesk.), JohannaKarjula (kesk.) ja TapaniMäki (ps.) Keskisuomalaisen mielipidesivulla.

Valtuutetut kysyvät, oliko kaupungin tarkoituksena kannattaa esimerkiksi alaikäisten sukupuolenkorjauksia. He ottavat kantaa myös kaupunginjohtaja Timo Koiviston päätökseen ryhtyä tapahtuman suojelijaksi.

– Vaikka päätös oli hänen omansa, edustaa hän ratkaisullaan asemansa vuoksi väistämättä Jyväskylän kaupunkia, valtuutetut kirjoittavat.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto oli Jyväskylä Pride -tapahtuman suojelija. Vieressä marssi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.). Venla Tirkkonen

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavaa Pride-viikkoa vietettiin Jyväskylässä 18.–25. elokuuta.

Lue mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan tästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut