Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Prinssi Andrew vakuutti jälleen tietämättömyyttään Epsteinin seksuaalirikoksista

Epstein teki itsemurhan pidätyssellissä kuun alussa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yorkin herttua, prinssi Andrew toisti jälleen lauantaina, ettei hän koskaan nähnyt edesmenneen miljonäärin Jeffrey Epsteinin syyllistyvän niihin tekoihin, joista tätä epäiltiin.

–  Sinä rajoitettuna aikana, jolloin olimme tekemisissä, en nähnyt, todistanut tai epäillyt häntä sellaisesta käytöksestä, joka lopulta johti hänen pidätykseensä ja tuomioonsa, prinssi sanoi tiedotteessaan.

Prinssi myönsi kuitenkin, että oli virhe lyöttäytyä Epsteinin seuraan uudelleen, sen jälkeen kun tämä oli vapautunut vankilasta. Epstein istui runsaan vuoden vankilassa seksuaalirikoksista ja vapautui vuonna 2009.

Britti-iltapäivälehtien mukaan Andrew oli muun muassa kutsunut Epsteinin vuonna 1999 kuningatar Elisabetin Skotlannin residenssiin ja vuotta myöhemmin Sandringhamiin, joka on hovin asunto Englannin itäosassa.

Hovi antoi jo aikaisemmin viikolla tiedotteen, jonka mukaan Andrew oli tyrmistynyt lähipiiriinsä kuuluneen Epsteinin seksuaalista hyväksikäyttöä koskevista väitteistä.

Epstein teki itsemurhan pidätyssellissä kuun alussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut