Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Laukaan nautalauma on yhä karkuteillä – "Ne ovat lähteneet syviin metsiin piiloon"

Laukaan ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalaisen mukaan naudat ovat ihmisarkoja ja vauhkoontuvia. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

STT

Laukaassa karanneen nautalauman olinpaikka ei ole selvillä. Asiasta kertoo Laukaan ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalainen myöhään iltapäivällä.

Lappalaisen mukaan eläimet ovat säikähtäneet uteliaita ihmisiä. Lappalainen kertoo, että naudat ovat ihmisarkoja ja vauhkoontuvia.

–  Siellä on sen verran käynyt väkeä kurkistelemassa eläimiä, ettei kukaan tiedä missä ne ovat. Ne ovat lähteneet syviin metsiin piiloon, sanoo Lappalainen.

Nautoja on kuitenkin näkynyt viime aikoina tilan alueella ja naapuruston pelloilla.

Laukaan ympäristövalvonta kertoi eilen, että omistajaltaan karannutta noin neljänkymmenen naudan laumaa uhkaa lopettaminen, sillä eläimet ovat päässeet villiintymään. Eläimet liikkuvat Vehniäntien ympäristössä.

<story-element type="paragraph"> Eläinten käyttäytyminen arvaamatonta

Lappalaisen mukaan asia edistyy tällä viikolla viranomaisvoimin. Lappalainen kertoo, että poliisi neuvottelee toimenpiteistä keskiviikkoiltana ja poliisin kautta on saatu suurriistavirka-apua. Lappalainen kertoo, että alueella rakennetaan aitoja ja laitetaan sähköpaimenia.

Nautoja yritetään Lappalaisen mukaan ensisijaisesti ohjata takaisin tilalle. Lappalaisen mukaan eläinten käyttäytyminen voi kuitenkin olla arvaamatonta ja siksi varasuunnitelmia tarvitaan. Lappalaisen mukaan vaarallisiksi tai loukkaantuneiksi osoittautuvien yksilöiden kohdalla katsotaan, tulisiko ne lopettaa.

Naudat ovat lihakarjaa, ja laumassa on niin sonneja, hiehoja kuin vasikoitakin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut