Demokraatti: Sanna Marin väläyttää neljän päivän työviikkoa ja kuuden tunnin työpäivää lähitulevaisuuden tavoitteena – "Tämä voisi olla seuraava askel"

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin SDP:n eduskuntaryhmän kansalaistapaamisessa Helsingissä 15. elokuuta. Markku Ulander / Lehtikuva

Teemu Rauhala

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) puhui viikonloppuna SDP:n 120-vuotisjuhlassa neljän päivän työviikosta ja kuuden tunnin työpäivästä lähitulevaisuuden tavoitteena.

Asiasta kertoi ensin Demokraatti.

– Onko se 8 tuntia se lopullinen totuus. Minun mielestäni ihmiset ansaitsevat enemmän aikaa perheittensä, läheistensä, harrastusten ja sivistyksen parissa. Tämä voisi olla se seuraava askel meille työelämässä, Marin sanoi.

Työajan lyhentäminen oli yksi Marinin listaamista tulevaisuuden tavoitteista, jotka hän haluaisi nähdä toteutuvan jo lähitulevaisuudessa.

Marinin mukaan SDP:n pitäisi myös tarttua lapsiperheköyhyyteen nykyistä suuremmalla vakavuudella. Lisäksi hänen mukaansa tulisi varmistaa, ettei yksikään ikäihminen pelkäisi vanhenemista.

Marin on SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut