Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nelostielle tulossa lisää uudenmallisia peltipoliiseja – suunnitellaan tälle tieosuudelle

Uudet laihat peltipoliisit on varustettu tutkatekniikalla, joka mittaa ajonopeuden jopa 150 metrin päästä. Poliisihallitus

Riikka Minkkinen

Nelostielle Äänekosken ja Pihtiputaan välille suunnitellaan 12–14 uudenmallisen peltipoliisin rakentamista. Tolppien sijainnin pääpaino tulee olemaan Pihtiputaalla ja Viitasaarella.

Ely-keskus on käynyt poliisin kanssa keskustelua paikoista, joissa kameroita tarvittaisiin, mutta tarkempi suunnittelu käynnistyy syksyllä.

Tieosuudelle on suunniteltu peltipoliiseja pitkään, mutta vanhanmallisille kameroille tehtyjen suunnitelmien päivittäminen vie aikaa.

Rakentamisen ajankohta on rahoituskysymys. Tienpitoviranomainen rahoittaa pylväät ja kameralaitteiston poliisi. Syyt tolppien rakentamiseen ovat samat kuin eteläisen Nelostien osalta.

– Nelostie on valtakunnallinen pääväylä ja tässä vaiheessa halutaan painottaa sinne valvontaa, sanoo Keski-Suomen Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen.

Lisäksi Jyväskylän rantaväylällä on tavoitteena korvata Mattilanniemen ja Satamakadun liittymän vanhat tolpat uudella tekniikalla.

Nelostielle viime syksynä pystytetyt 23 kameratolppaa sijaitsevat Jyväskylän Vaajakosken ja Heinolan Lusin välisellä tieosuudella.

Uudenmalliset tolpat otettiin käyttöön Kuutostiellä 11. heinäkuuta. Poliisi ei ole vielä tiedottanut Nelostien tolppien käyttöönotosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut