HS: Lomailija jätti Audinsa Helsinki-Vantaan lentopysäkkiin ja järkyttyi, kun loman aikana autolla oli ajeltu 130 kilometriä ja se oli "karmeassa kunnossa"

Arkistokuva Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen. Mirja Hussain

Heli Kiukkonen

Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisellä pysäköintialueella sattui kesällä ikävä tapaus, kertoo Helsingin Sanomat.

Perhe oli lomalla Sisiliassa, kun heidän Audinsa oli jätetty Airparkki-lentopysäköintiin. Perhe ei ollut ottanut auton avaimia mukaansa Sisiliaan, koska autolle oli tilattu pesu, joka oli määrä tehdä loman aikana. Auton avaimet jäivät siis Airparkkiin.

Perheen palattua lomalta heitä odotti kuitenkin järkytys: autoa ei ollut pesty, vaan se oli päinvastoin siivottomassa kunnossa. Lisäksi sillä oli ajettu 130 kilometriä.

Auton omistajien mukaan heidän Audinsa oli "aivan karmeassa kunnossa". Auton muoviosia ja alumiinivannetta oli naarmutettu, penkillä oli majoneesia ja autosta löytyi karvoja. Lisäksi ovitaskusta löytyi lääkeruiskupakkaus ja autossa ollutta omaisuutta oli varastettu.

Airparkin työnjohdosta vastaava Tommi Söder on Helsingin Sanomien mukaan kertonut auton omistajalle, että väärinkäytöksen takana on yhtiön entinen työntekijä, joka tiesi, missä avaimia säilytetään.

Söderin mukaan Airparkki on päättänyt, ettei se ota enää asiakkaiden autojen avaimia säilytykseen, jotta riski luvattomiin käyttöönottoihin poistuu.

Söder kommentoi aihetta tiistai-iltana myös Ilta-Sanomille ja kertoi, että yritys luopuu autojen pesusta kokonaan.

– Neljän hyvän vuoden jälkeen yksi päivä pilasi tämän asian.

Airparkki maksaa perheelle 5 000 euron korvaukset aineellisista vahingoista. Asiasta ollaan Helsingin Sanomien mukaan myös tekemässä rikosilmoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut