Yön uutiskooste: Britannian uusi pääministeri selviää tänään, Trump ja kongressi sopuun budjetista, Liukkonen karsiutui avausmatkallaan

Annukka Koskela, Maija Luotonen / STT

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

 

Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Kaikkonen ei laittaisi puolueensa ministerisalkkuja heti uudelleen jakoon, jos hänet valittaisiin keskustan johtoon. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Kaikkonen sanoo haastattelussa, että järkevää olisi, jos keskustan ministerit hoitaisivat nykyisiä tehtäviään vähintään EU-puheenjohtajakauden ajan. Suomi hoitaa EU-puheenjohtajuutta vuodenvaihteeseen saakka.

Kaikkonen itse toimii tällä hetkellä Antti Rinteen hallituksen puolustusministerinä. Hän ei ota haastattelussa kantaa siihen, ottaisiko hän valtiovarainministerin salkun itselleen, jos hänestä tulisi keskustan uusi puheenjohtaja.

Puolueen puheenjohtaja valitaan Kouvolan puoluekokouksessa syyskuussa.

 

 

Britannian uuden pääministerin nimi selviää tänään

 

Britannian konservatiivipuolueen uuden puoluejohtajan ja maan tulevan pääministerin nimi selviää tänään, kun konservatiivipuolueen jäsenäänestyksessä annetut äänet on laskettu.

Äänestyksen voittajaksi ja virkaa tekevän pääministerin Theresa Mayn seuraajaksi on veikattu Lontoon entistä pormestaria ja entistä ulkoministeriä Boris Johnsonia. Johnsonin vastaehdokas on Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt. (Lähde: AFP)

 

 

Iran ei tavoittele yhteenottoa Britannian kanssa, sanoo Iranin ulkoministeri

 

Iran ei tavoittele yhteenottoa Britannian kanssa, sanoo Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif. Iran otti perjantaina haltuunsa Britannian lipun alla kulkevan Stena Impero -säiliöaluksen Hormuzinsalmessa Persianlahdella. Britannia tuomitsi maanantaina hätäkokouksessaan Iranin toimet ja vaati toistamiseen aluksen ja sen miehistön vapauttamista välittömästi.

Ulkoministeri Zarifin viesti oli osoitettu Britannian todennäköiselle seuraavalle pääministerille, konservatiivipuolueen Boris Johnsonille. Ulkoministerin mukaan Johnsonin on hyvä tietää, että Iran ei tavoittele yhteenottoa vaan tahtoo normaalit suhteet, jotka perustuvat molemminpuoliselle kunnioitukselle. (Lähde: AFP)

 

 

Britannian konservatiivipuolueen kansanedustajalle syytteet seksuaalisesta ahdistelusta

 

Britannian konservatiivipuolueen kansanedustaja Charlie Elphicke saa syytteet seksuaalisesta ahdistelusta. Syytteiden nostamisesta kertoi Lontoon poliisi lausunnossaan.

Kansanedustajan epäillään ahdistelleen yhtä naista vuonna 2007 ja toista kahteen otteeseen vuonna 2016. Parlamenttiin vuonna 2010 noussut Elphicke on kiistänyt tehneensä mitään väärää.

Konservatiivipuolue hyllytti Elphicken marraskuussa 2017 häntä kohtaan esitettyjen vakavien syytösten takia. Pääministeri Theresa May lopetti hyllytyksen viime vuoden joulukuussa hieman ennen kuin konservatiivipuolueen parlamenttiryhmä äänesti Mayn luottamuksesta. (Lähde: AFP)

 

 

USA:n tappelupukarit pääsivät sopuun valtion budjetista - Trump: "todellinen kompromissi"

 

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump ja kongressi ovat päässeet sopuun valtion budjetista. Trump tviittasi asiasta maanantaina paikallista aikaa. Hän kutsui sopimusta todelliseksi kompromissiksi.

Kahdelle vuodelle yltävästä budjettisovusta olivat päättämässä edustajainhuoneen ja senaatin demokraatti- ja republikaanijohtajat. Sopimuksen mukaan julkista kulutusta lisätään miljardeilla dollareilla. Lisäksi usein kiistaa aiheuttava velkakatto käytännössä poistetaan käytöstä heinäkuuhun 2021 asti. (Lähde: AFP)

 

 

Laulaja Ed Sheeranin keikoilla yhteensä yli 106 000 kuuntelijaa - poliisi pyytää välttämään autoilua Malmilla

 

Englantilaisen, suursuosioon nousseen poptähden Ed Sheeranin konsertit Malmin lentokentällä vaikuttavat Helsingin liikennejärjestelyihin.

Tänään ja huomenna järjestettävät keikat keräävät yhteensä yli 100 000 kuuntelijaa. Helsingin poliisi pyytää välttämään autoilua Malmin lentokentän läheisyydessä.

Poliisin mukaan suuren yleisömäärän takia lähialueet ruuhkautuvat kumpanakin päivänä tapahtuma-alueen aukioloaikoina kello 14–01.

 

 

New Orleansin funk-ikoni Art Neville on kuollut

 

Amerikkalaisen rytmimusiikin pioneereihin kuuluva laulaja-pianisti Art Neville on kuollut 81-vuotiaana. Kuolemasta kertoi hänen veljensä Twitterissä.

Yksi musiikkikaupunki New Orleansin ylpeydenaiheista oli Neville Brothers -yhtye, johon Art Neville kuului kolmen veljensä kanssa. Yhtye kiersi jazz-festivaaleilla ympäri maailmaa ja esiintyi muun muassa Pori Jazzeilla vuonna 2006. Se soitti jäähyväiskonserttinsa vuonna 2015.

Art Neville tuli kuuluisaksi myös nuorella iällä levyttämästään Mardi Gras Mambosta. Kappale soi taajaan New Orleansin vuosittaisilla Mardi Gras -karnevaaleilla. (Lähde: AFP)

 

 

Ari-Pekka Liukkonen karsiutui avausmatkallaan Etelä-Korean MM-altaassa

 

Ari-Pekka Liukkonen ei selviytynyt jatkoon avausmatkallaan uinnin MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa. Liukkonen ui 50 metrin rintauinnissa ajan 28,45, mikä riitti 43. sijaan.

50 metrin rintauinti on Liukkoselle sivulaji. Hän kilpailee vielä vapaauinnissa 50 metrillä ja 100 metrillä.

50 metrin rintauinnissa alkuerien nopein oli Britannian Adam Peaty ajalla 26,28. Brittiuimari on aloittanut kisat hurjasti. Heti kisojen avauspäivänä Peaty rikkoi nimissään olleen 100 metrin rintauinnin maailmanennätyksen, kun hän ui matkan ensimmäisenä miehenä alle 57 sekuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.