Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maastopalo Jyväskylässä Murtolahdentiellä – havainto tehtiin järven yli Nenäinniemestä

Eetu Halonen

Arviolta noin hehtaarin alueelta maastoa paloi Jyväskylässä Murtolahdentiellä perjantaina. Pelastuslaitoksen mukaan alueella on vapaa-ajan asutusta, mutta ei palopaikan välittömässä läheisyydessä. Hälytys palosta saatiin hieman ennen kello viittä iltapäivällä.

– Täällä on nyt yksiköitä ympäri Jyväskylää sammutustöissä. Kestää vielä useamman tunnin, että palo saadaan täysin sammutettua, päivystävä palomestari Mauri Salo kertoi Keskisuomalaiselle kuuden aikaan iltapäivällä.

– Maasto on suhteellisen kuivaa, ja lisäveden kanssa joutuu vähän tekemään selvityksiä. Sitä pitää autolla käydä hakemassa.

Maasto on palopaikalla rinteistä ja se koostuu lähinnä aluskasvillisuudesta. Varsinaisesta metsäpalosta ei siis ole kyse.

Palomestari Salo epäili, että tulipalo oli saanut alkunsa salamasta.

– Mahdollisesti salama on sytyttänyt, sen verran keskellä "ei mitään" tämä paikka on.

Savuhavainnosta ilmoitettiin pelastuslaitokselle Nenäinniemestä käsin, Päijänteen Murtoselän vastarannalta.

– Aika kaukaa oli siis havaittu, että savua nousee. Pelastuslaitoksen yksikkö lähti tiedustelemaan asiaa ja varmensi havainnon, palomestari Mauri Salo kertoi.

Uutista päivitetty 19.7.2019 kello 22:42: Aikamuotoja muutettu menneeseen muotoon.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut